— vrijdag 5 oktober 2018, 09:57 | 0 reacties, praat mee

Ondernemingsraad KRO-NCRV vraagt om opschorten reorganisatie

De ondernemingsraad van de KRO-NCRV heeft de directie van de omroep gevraagd de reorganisatie op te schorten waarbij 24 journalisten hun baan verliezen. Volgens de or is het beter te wachten totdat duidelijk is hoeveel er precies op het totale budget van de publieke omroep wordt bezuinigd en wat het effect op de begroting van KRO-NCRV dan is. Tot die tijd vindt de or het slimmer om de bezetting op peil te houden zodat er maximaal ingezet kan worden het ontwikkelen van plannen en behoud van budget. Ook wordt zo onnodige onrust tegengegaan. Laatste wijziging: 5 oktober 2018, 10:08

In een brief aan de directie vraagt de ondernemingsraad snel met een antwoord te komen, zodat het weet of het adviestraject over de reorganisatie moet worden voortgezet.

De or is het met de directie eens dat medewerkers zo snel mogelijk duidelijkheid moet krijgen over hun toekomst. Maar die duidelijkheid is er gewoonweg nog niet aangezien met de NPO nog wordt gesproken over de exacte invulling van de bezuinigingen.

Mogelijk dat de KRO-NCRV voldoende projecten toegewezen krijgt om iedereen binnen boord te houden. Wat de or betreft moet de omroep daar vol op inzetten omdat journalistiek een speerpunt is in het programmabeleid.

Verder wil de or dat de nieuwe hoofdredacteur, Henk van der Aa, zo snel mogelijk een heldere journalistieke visie en koers vaststelt, in nauw overleg met de afdeling Innovatie, waarbij ook medewerkers van de afdeling Journalistiek worden betrokken. Bovendien moet concreet worden beschreven hoe vernieuwing tot stand wordt gebracht.

De directie van de KRO-NCRV heeft een reorganisatie van de journalistieke afdeling afgekondigd waarbij 24 van de 100 banen verloren gaan. Reden is dat Brandpunt+ op televisie stopt en alleen online doorgaat. Op televisie houdt de KRO-NCRV dan alleen De Monitor over.

Twee weken geleden werd het tijdelijke contract van hoofdredacteur Hans Laroes niet verlengd. Vorige week werd zijn opvolger Henk van der Aa benoemd.

Bekijk meer van

KRO-NCRV

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.