training eu starters

— maandag 30 november 2020, 13:33 | 0 reacties, praat mee

Kamerleden zetten vraagtekens bij doelstelling NPO op gebied van streaming

© NPO Start

De vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van de Tweede Kamer heeft vraagtekens bij het huidige streamingplatform van de Nederlandse Publieke Omroep. NPO Start en NPO Plus voldoen niet aan de laatste eisen, zo stellen verschillende Kamerleden tijdens het wetgevingsoverleg 'OCW-begroting, onderdeel Media'. Laatste wijziging: 1 december 2020, 08:37

Volgens GroenLinks-kamerlid Lisa Westerveld plaatst de NPO nu te veel content op de verschillende social media: “Ik ben er geen voorstander van om ons lot in handen te leggen van grote buitenlandse distributeurs als YouTube.”

GroenLinks pleit dan ook dat de NPO en het ministerie een herziening van het streamingplatform NPO Start doorvoeren. Dat lijkt Kamerlid Zohair El Yassini (VVD) dan weer geen goed idee: “De overheid staat nu niet bepaald bekend om haar digitale infrastructuur!”

Minister Arie Slob (OCW) denkt dat de NPO goed bezig is zijn eigen platform te verbeteren: “Ze zijn bezig om hun eigen diensten NPO Start en NPO Plus verder te ontwikkelen. Het plaatsen van previews op NPO Start staat nu hoog op het lijstje, maar dat kan nu nog niet. NPO Start is dan namelijk geen terugkijkdienst meer. Wij verwachten daar binnenkort een aanvraag voor, dan gaan we daar aan kijken.”

NLZIET
Ook zetten verschillende partijen hun vraagtekens bij de rol van de NPO bij de verdere ontwikkeling aan NLZIET. Volgens verschillende Kamerleden houdt de publieke omroep dat tegen. Arie Slob ziet dat niet zo: “Wij zien dat de meeste content op NLZIET gewoon bij de publieke omroep vandaan komt, dat kan iedereen zelf zien. Mijns inziens werkt de NPO gewoon goed mee.”

Net als de Raad van Cultuur vinden verschillende Kamerfracties dat minister Slob moet toezien op een snellere ontwikkeling van een gezamenlijk online platform, wat nu in de vorm van NLZIET wordt aangeboden. Dit gezamenlijk platform moet een serieuze concurrent worden voor buitenlandse partijen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.