Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— woensdag 7 december 2022, 09:45 | 0 reacties, praat mee

Zweedse mediareus wil digitale kiosk Readly overnemen

Het Zweedse mediabedrijf Tidnings AB Marieberg, eigenaar van een aantal grote Zweedse kranten, heeft een overnamebod gedaan op de digitale kiosk Readly. Het dochterbedrijf van mediaconcern Bonnier News Groep biedt 12 Zweedse kronen per aandeel (circa 1,10 euro). De overname van Readly zou in totaal 455 miljoen Zweedse kronen (circa 41,7 miljoen euro) moeten kosten. Laatste wijziging: 7 december 2022, 09:47

Readly is een in 2012 opgerichte digitale kiosk, die abonnees voor een vast bedrag per maand onbeperkt verhalen laat lezen in talloze tijdschriften. Via de dienst zijn ruim 6000 tijdschriften te lezen. De dienst is sinds 2018 ook actief in Nederland. In totaal zijn er 800 uitgeverijen aangesloten bij de dienst.

Voor de overnamepoging heeft Tidnings AB Marieberg de handen ineen geslagen met Cafeyn. Het Franse bedrijf, dat sinds de zomer van 2020 ook eigenaar is van Blendle, moet na de overname alle Readly-onderdelen inlijven die zich niet op de Scandinavische landen richten. De onderdelen van Readly die zich op de Scandinavische landen richten, worden dan eigendom van Tidnings AB Marieberg, dat onder andere de kranten Dagens Nyheter en Expressen uitgeeft.

Een onafhankelijk committee dat namens Readly de overnamepoging overziet, adviseert aandeelhouders om akkoord te gaan met het bod. De overname vindt pas daadwerkelijk doorgang als Tidnings AB Marieberg meer dan 90 procent van de aandelen zeker weet te stellen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.