noodfonds

— donderdag 30 juli 2020, 08:43 | 0 reacties, praat mee

Online kiosk Blendle overgenomen door Franse Cafeyn

ANP

De Franse online kiosk Cafeyn neemt voor een onbekend bedrag het Nederlandse Blendle over. Oprichter Alexander Klöpping zegt dat Blendle door de overname snel in veel meer Europese landen actief kan zijn. Cafeyns topman Ari Assuied neemt de dagelijkse leiding over; Klöpping wordt lid van Cafeyns raad van bestuur en zal de journalistieke visie van het bedrijf uitdragen.

“Het kantoor in Utrecht blijft ook na deze overname gewoon geopend. Er gaat geen werkgelegenheid verloren”, bevestigt woordvoerder Jeroen Amelsbeek desgevraagd.

In een uitgebreid stuk op Medium beschrijft Klöpping de laatste jaren: het enthousiasme iets nieuws te beginnen, internationale aandacht en steun van mediabedrijven zelf en durfinvesteerders en de zorgelijke toestand van de kwaliteitsjournalistiek, die onder druk staat in een gepolariseerde maatschappij.

“In de afgelopen jaren hebben meer dan 250 mensen aan Blendle gewerkt. Ik ben ongelofelijk trots op hen, en ik ben ontzettend dankbaar voor wat ze tot nu toe allemaal gegeven hebben voor onze missie om de journalistiek te helpen. Dankzij hen, en dankzij onze lezers, konden we sinds onze oprichting meer dan 10 miljoen euro overmaken naar uitgevers van kwaliteitsjournalistiek”, stelt Klöpping.

Met de toevoeging van Blendle is Cafeyn nu actief in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Spanje en Zwitserland. Gebruikers kunnen 2500 titels lezen. In de Volkskrant zegt Klöpping dat de twee platforms voorlopig los van elkaar zullen opereren, maar het einddoel één app is.

De dagelijkse leiding van de Blendle-vestiging in Utrecht komt in handen van Willem-Jan Lems, nu nog commercieel directeur.

 

Bekijk meer van

Cafeyn Blendle

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.