— donderdag 29 november 2018, 11:15 | 0 reacties, praat mee

Onbeperkt tijdschriften lezen in Readly

Nederland heeft er weer een nieuwe ‘lees-je-suf’-dienst bij. Het Zweedse Readly is vanaf vandaag officieel actief op de Nederlandse markt. Readly is een app (Android / iOS) waarbij je voor een vast maandbedrag van 9,99 onbeperkt kunt lezen in een keur aan tijdschriften. Van Newsweek tot Forbes en van New York Magazine tot Quest.

De Readly-app is in de basis vrij simpel van opzet. Na het aanmelden (je krijgt twee dagen gratis toegang) blader je door de tijdschriften tot je er een van je gading hebt gevonden. Gevonden? Dan schotelt Readly je een doorbladerbare PDF van het magazine in kwestie voor. Anders dan bij bijvoorbeeld Blendle lees je artikelen dus in hun originele opmaak.

Nu smartphone-schermen al tijden groter en groter aan het worden zijn, is het allemaal prima leesbaar. Al is de mogelijkheid om in te zoomen – duw twee vingers op het scherm en schuif ze uit elkaar – wel prettig. Door een magazine bladeren gaat middels een vingerveeg naar links of rechts. Een schuifbalk onderaan het scherm laat je sneller naar de juiste pagina scrollen.

Readly kent naast deze basisfuncties weinig extra’s. Verhalen kunnen als enkele pagina getoond worden of als spread, maar dat laatste zag er op mijn OnePlus 6 wat raar uit. Pagina’s opslaan als favoriet kan ook, en ook delen op Facebook is mogelijk. Allemaal weinig indrukwekkend. Wat wél indrukwekkend is, is de zoekfunctie. Die werkt beter dan je zou verwachten van een aanbieder van doorbladerbare PDF’s.

Dit alles ten spijt, een all-you-can-read-dienst als Readly valt of staat met het aanbod van tijdschriften dat erin te vinden is. En dat is op de dag van de lancering flink uitgebreid. Van de 3.665 titels komen er een kleine honderd (97 om precies te zijn) uit Nederland. Naast titels als Quest, Weekend en Mijn Geheim zijn het veelal niche-titels. Waar een abonnement op Readly tot nu alleen interessant was voor je als je een enorme voorliefde hebt voor buitenlandse bladen, kom je nu ook met titels uit eigen land aan je trekken.

Bekijk meer van

Readly

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.