website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Onbeperkt tijdschriften lezen in Readly

Nick Kivits — Geplaatst op donderdag 29 november 2018, 11:15

Opinie Nederland heeft er weer een nieuwe ‘lees-je-suf’-dienst bij. Het Zweedse Readly is vanaf vandaag officieel actief op de Nederlandse markt. Readly is een app (Android / iOS) waarbij je voor een vast maandbedrag van 9,99 onbeperkt kunt lezen in een keur aan tijdschriften. Van Newsweek tot Forbes en van New York Magazine tot Quest.

De Readly-app is in de basis vrij simpel van opzet. Na het aanmelden (je krijgt twee dagen gratis toegang) blader je door de tijdschriften tot je er een van je gading hebt gevonden. Gevonden? Dan schotelt Readly je een doorbladerbare PDF van het magazine in kwestie voor. Anders dan bij bijvoorbeeld Blendle lees je artikelen dus in hun originele opmaak.

Nu smartphone-schermen al tijden groter en groter aan het worden zijn, is het allemaal prima leesbaar. Al is de mogelijkheid om in te zoomen – duw twee vingers op het scherm en schuif ze uit elkaar – wel prettig. Door een magazine bladeren gaat middels een vingerveeg naar links of rechts. Een schuifbalk onderaan het scherm laat je sneller naar de juiste pagina scrollen.

Readly kent naast deze basisfuncties weinig extra’s. Verhalen kunnen als enkele pagina getoond worden of als spread, maar dat laatste zag er op mijn OnePlus 6 wat raar uit. Pagina’s opslaan als favoriet kan ook, en ook delen op Facebook is mogelijk. Allemaal weinig indrukwekkend. Wat wél indrukwekkend is, is de zoekfunctie. Die werkt beter dan je zou verwachten van een aanbieder van doorbladerbare PDF’s.

Dit alles ten spijt, een all-you-can-read-dienst als Readly valt of staat met het aanbod van tijdschriften dat erin te vinden is. En dat is op de dag van de lancering flink uitgebreid. Van de 3.665 titels komen er een kleine honderd (97 om precies te zijn) uit Nederland. Naast titels als Quest, Weekend en Mijn Geheim zijn het veelal niche-titels. Waar een abonnement op Readly tot nu alleen interessant was voor je als je een enorme voorliefde hebt voor buitenlandse bladen, kom je nu ook met titels uit eigen land aan je trekken.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.