banner festival 23

— woensdag 29 september 2021, 08:56 | 0 reacties, praat mee

Zuid-Korea maakt haast met doorbreken betaalmonopolie Google en Apple

Juni 2020: het futuristische hoofdkantoor van Apple in Cupertino, Californië, ontworpen door Fosters+Fosters en in 2018 gereedgekomen voor vijf miljard dollar.

De Zuid-Koreaanse overheid geeft Apple en Google tot midden oktober de tijd om te vertellen hoe ze gaan voldoen aan nieuwe wetgeving rondom hun app-stores. Eerder deze maand besloot Zuid-Korea dat Google en Apple ontwikkelaars niet langer mogen verplichten alleen hún betalingssystemen te gebruiken. Laatste wijziging: 29 september 2021, 08:59

Reuters meldt dat Zuid-Korea haast maakt met het juridisch kunnen afdwingen van de wijziging.

Het doorbreken van de monopoliepositie van app-stores is een fundamentele verandering van de machtsverhoudingen. Apple en gamefabrikant Epic Games liggen om exact deze reden met elkaar overhoop: Epic Games biedt het spel Fortnite gratis aan, maar verdient aan micro-transacties in het spel.

Onder de huidige regels roomt Apple daar een flink percentage van af. Toen Epic Games een eigen betaalsysteem implementeerde, werden ze uit de Apple app-store gegooid en raakte het bedrijf toegang tot potentieel honderden miljoenen klanten kwijt.

Ook in India en Europa wordt gekeken naar het verplicht gebruik van één betalingssysteem binnen app-stores. Meer bij Reuters

Bekijk meer van

Zuid-Korea Google Epic Games Apple

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.