— donderdag 4 november 2021, 16:29 | 0 reacties, praat mee

Google staat betalingssystemen van derden toe in Zuid-Korea

© Rafael Henrique / SOPA Images / Shutterstock

Google is van plan om betalingssystemen van derden in Zuid-Korea toe te staan ​​om te voldoen aan een nieuwe wet. Het is de eerste keer dat de Amerikaanse technologiegigant zijn betalingsbeleid voor een specifiek land heeft gewijzigd.

De nieuwe wet verbiedt monopolistische partijen als Google en Apple om bedrijven te dwingen in hun app-stores enkel hun betalingssystemen te gebruiken. Appontwikkelaars mogen sinds september hun eigen betaalsysteem gebruiken in digitale appwinkels en de eigenaren van die winkels moeten dat toestaan.

De Zuid-Koreaanse overheid had Apple en Google nog even de tijd gegeven om te vertellen hoe ze gaan voldoen aan nieuwe wetgeving rondom hun app-stores.

De techbedrijven krijgen wereldwijd kritiek omdat ze commissies van doorgaans dertig procenten ontvangen op elke transactie, of dat nu de aankoop van een app is of diensten bínnen die app, zoals abonnementen. Google heeft eind oktober wel aangegeven de commissie voor abonnementen te verlagen naar vijftien procent. Aan kopen in apps blijft wel staan op dertig procent.

Google zegt wel dat dat betalingssystemen van derden mogelijk niet dezelfde bescherming of betaalopties en -functies bieden als het systeem van Google Play. Apple voldoet nog niet aan de nieuwe regels. Meer bij NU.nl / Reuters

Bekijk meer van

Zuid-Korea Google Apple

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.