training eu starters

— donderdag 2 september 2021, 15:20 | 0 reacties, praat mee

‘India start mededingingszaak tegen Apple rond App Store-verplichtingen’

AFP

Reuters meldt dat Apple in India onderwerp is van een nieuwe mededingingszaak, in het bijzonder rond verplichting aan appmakers en uitgevers enkel hun betaaldienst te gebruiken. In Zuid-Korea ligt het bedrijf - samen met Google - ook onder vuur voor deze monopoliepositie. Laatste wijziging: 2 september 2021, 15:25

Wie actief wil zijn in de App Stores van Google of Apple moet zich momenteel conformeren aan hun eisen. Daarnaast vragen de bedrijven commissies van tientallen procenten op elke transactie, of dat nu de aankoop van een app is of diensten bínnen die app, zoals abonnementen.

In de Verenigde Staten loopt een rechtszaak tussen Apple en fabrikant Epic Games, maker van het populaire gratis spel Fortnite. Epic Games haalt hun inkomsten uit spelers die binnen dat spel diverse extra’s kopen. Apple roomde 30 procent van elke transactie af.

Epic Games implementeerde uit onvrede daarover een eigen betalingssysteem in hun Fortnite-app en werd prompt uit de Apple App Store verwijderd.

De uitkomst van die rechtszaak, de wetswijziging in Zuid-Korea en een eventuele uitspraak van de Indiase mededingingsautoriteit kunnen ook voor uitgevers wereldwijd gunstig uitpakken. In de Europese Unie kijken mededingingsautoriteiten ook naar de macht van Apple rondom verplichte betalingsdiensten binnen de App Store.

Apple verlaagde recent al de verplichte afdracht voor uitgevers die abonnementen vernieuwen binnen App Store naar 15 procent. Meer bij Reuters

Bekijk meer van

India Apple

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.