— zaterdag 4 april 2015, 11:23 | 0 reacties, praat mee

Zaak Geenstijl/Playboy naar Europees Hof

Zoals al eerder werd verwacht moet het Europees Hof van Justitie zich gaan buigen over een rechtszaak tussen Geenstijl en Playboy die inmiddels al ruim 3 jaar duurt. Het gaat om een geschil omtrent het linken naar uitgelekte naaktfoto's van Britt Dekker. De Hoge Raad maakte vrijdag bekend dat het om advies heeft gevraagd bij de Europese rechter.

In 2011 linkte GeenStijl naar de uitgelekte naaktfoto’s van Britt Dekker die later zouden verschijnen in de Playboy. Sanoma Media, destijds uitgever van de Playboy, startte daarop een rechtszaak. De rechtbank in Amsterdam oordeelde dat het linken naar auteursrechtelijk beschermd materiaal als inbreuk kan worden gezien op dat recht, maar deze uitspraak werd in hoger beroep teruggedraaid. De advocaat-generaal van de Hoge Raad stelde dat er advies van het Europees Hof nodig is voor deze zaak, omdat er geen jurisprudentie op dit gebied is. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Playboy Geenstijl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.