anner smart octo

— vrijdag 14 september 2012, 08:46 | 0 reacties, praat mee

GeenStijl in hoger beroep in Playboy-zaak

Weblog GeenStijl gaat in hoger beroep tegen het besluit van de rechter dat de site inbreuk maakte op het auteursrecht door vorig jaar te linken naar uitgelekte Playboy-foto’s van Britt Dekker. "We pikken het niet. Want we hebben niks gepikt. We hebben gelinkt. We hebben nieuws gebracht. We pikken het ook niet dat rechters het internet niet snappen", schrijft GeenStijl zelf. De rechter in Amsterdam oordeelde woensdag dat het weblog in oktober 2011 niet had mogen linken naar de plek waar naaktfoto’s van Britt Dekker voor Playboy te downloaden waren. Niet omdat linken niet mag, maar omdat de locatie van de betreffende link niet via een zoekmachine te vinden was voordat GeenStijl die bekend maakte, zo oordeelde de rechtbank. Het weblog bestrijdt dat en vecht de boete en proceskosten van 30.000 euro aan. Zie ook: Advocaat Erik Verhelst over Internetrecht [Radio1]

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.