— dinsdag 20 december 2011, 10:21 | 0 reacties, praat mee

Sanoma start rechtszaak tegen GeenStijl

Sanoma start een bodemprocedure tegen GeenStijl. De website linkte naar gelekte foto's van het blad Playboy. De Finse uitgever stelt dat het auteursrecht is geschonden en schat de schade op minstens 100.000 euro. In de dagvaarding is te lezen dat GeenStijl zich schuldig zou hebben gemaakt aan 'ongeoorloofde openbaarmaking'. GeenStijl vindt dat linken 'niet strafbaar' is. De site had gelinked naar Australische site FileFactory, waar internet gebruikers bestanden kunnen uploaden. Toen de foto’s daar op verzoek van Sanoma werden verwijderd, doken ze op bij Imagehack.us. Sanoma liet voor 18.000 euro digitaal rechercheonderzoek verrichten om ‘bewijs te verzamelen’. “GeenStijl maakt de foto’s openbaar met het oogmerk om meer bezoekers naar haar website te trekken en zodoende winst te genereren.” De zitting is op 28 december bij de rechtbank Amsterdam. Meer bij Emerce

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.