banner festival 23

— vrijdag 18 december 2015, 11:49 | 0 reacties, praat mee

Werkloosheid in Nederland daalt, maar niet in journalistiek

ANP

Het aantal journalisten dat in Nederland als werkzoekende stond ingeschreven bij het UWV, is in november opgelopen tot 3147. Dat blijkt uit cijfers in het bezit van Villamedia. De nieuwe cijfers staan in schril contrast met de landelijke werkloosheid. Anders dan binnen de journalistiek het geval is steeg die niet, maar daalde hij met 0,1 procent.

Binnen de journalistiek liep de werkloosheid vergeleken met oktober op met 2,27 procent. Het aantal werkzoekende vakgenoten heeft daarmee een nieuwe recordhoogte bereikt. Het aantal journalisten dat bij het werkbedrijf staat ingeschreven is sinds april iedere maand verder gestegen, met uitzondering van augustus, toen het aantal gelijk bleef vergeleken met juli.

De afgelopen 12 maanden (van december 2014 tot november 2015) is het aantal werkzoekende journalisten met 17,29 procent gestegen. Wanneer wordt uitgegaan van een totaal van 18.000 journalisten in Nederland, betekent dat dat daarvan nu bijna 17,5 procent werkloos thuis zit. Hoe het met freelancers zit wordt niet meegeteld door het UWV.

De werkloosheid onder journalisten loopt de komende tijd mogelijk nog verder op, door eerder aangekondigde reorganisaties bij diverse media, waaronder Vrij Nederland en Viva.

Bekijk meer van

Werk UWV

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.