— maandag 14 december 2015, 16:14 | 0 reacties, praat mee

Vrij Nederland vernieuwt; Van Exter stapt op

Vrij Nederland

Vrij Nederland wordt een maandblad. De verschijningsfrequentie van week naar maand is onderdeel van een reorganisatie bij het tijdschrift, waarbij ook banen verloren zullen gaan. De website zal met meer dagelijkse inhoud worden ververst, schrijft hoofdredacteur Frits van Exter. Hij kondigde ook aan per 1 januari als hoofdredacteur op te stappen. Laatste wijziging: 17 december 2015, 15:39

Van Exter: “Hoofdredactie en uitgever hebben vandaag de VN-medewerkers ingelicht over deze voorstellen. Uitvoering betekent helaas een vermindering van het aantal vaste arbeidsplaatsen op de redactie. Directie en Raad van Commissarissen van WPG-uitgevers, waartoe Vrij Nederland behoort, steunen de vernieuwingsplannen, die nu ook ter instemming zijn voorgelegd aan het vertegenwoordigend overleg: de redactie en de Ondernemingsraad.”

Het maandblad-to-be en de digitale activiteiten zullen zich gaan richten op drie kernactiviteiten: journalistieke verhalen, opinie en onderzoek. Vrij Nederland zal daartoe - met nog niet nader toegelichte partners - een multimediaal platform voor onderzoeksjournalistiek lanceren.

Over zijn vertrek zegt Van Exter: “Dit is voor mij ook het moment om na meer dan zeven jaar afscheid te nemen als hoofdredacteur. Ik heb het grootste vertrouwen in de toekomst van het vernieuwde VN, maar denk dat het goed is de verantwoordelijkheid daarvoor in handen te leggen van een opvolger.” Adjunct-hoofdredacteur Robert van de Griend neemt Van Exters taken waar tot een nieuwe hoofdredacteur is gevonden.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.