website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Verenigde Naties gaan dood Khashoggi onderzoeken

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in onderzoek op vrijdag 25 januari 2019, 09:05

Villamedia steunt de fotografenactie. Daarom plaatsen wij vandaag geen foto's bij de artikelen.

Villamedia steunt de fotografenactie. Daarom plaatsen wij vandaag geen foto's bij de artikelen.

Nieuws Volgende week start in Turkije een internationaal onderzoek naar moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi, dat heeft speciaal VN-rapporteur Agnes Callamard donderdagavond gezegd tegen Reuters.

Callamard leidt het onderzoek dat begint met een bezoek aan Turkije van 28 januari tot 3 februari. Ze neemt drie experts met zich mee en zal de eerste onderzoeksresultaten delen tijdens een bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad in juni. Het is niet duidelijk of het team later ook naar Saoedi-Arabië zal afreizen voor het onderzoek.

Khashoggi, columnist van The Washington Post, werd op 2 oktober in het Saoedische consulaat in de Turkse hoofdstad Istanboel door een groep mannen gedood. Zijn lichaam is nog steeds niet gevonden. De journalist stond bekend als een criticus van de Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman. De kroonprins wordt door velen verantwoordelijk gehouden voor de moord, maar hij ontkent alle betrokkenheid.

De Saoedische autoriteiten hebben 21 mannen opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op Khashoggi. Elf van hen zijn voorgeleid. De openbaar aanklager in Saoedi-Arabië heeft de doodstraf geëist tegen vijf van hen. Meer bij Reuters

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.