banner anp

— vrijdag 25 januari 2019, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Verenigde Naties gaan dood Khashoggi onderzoeken

Villamedia steunt de fotografenactie. Daarom plaatsen wij vandaag geen foto's bij de artikelen.

Volgende week start in Turkije een internationaal onderzoek naar moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi, dat heeft speciaal VN-rapporteur Agnes Callamard donderdagavond gezegd tegen Reuters.

Callamard leidt het onderzoek dat begint met een bezoek aan Turkije van 28 januari tot 3 februari. Ze neemt drie experts met zich mee en zal de eerste onderzoeksresultaten delen tijdens een bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad in juni. Het is niet duidelijk of het team later ook naar Saoedi-Arabië zal afreizen voor het onderzoek.

Khashoggi, columnist van The Washington Post, werd op 2 oktober in het Saoedische consulaat in de Turkse hoofdstad Istanboel door een groep mannen gedood. Zijn lichaam is nog steeds niet gevonden. De journalist stond bekend als een criticus van de Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman. De kroonprins wordt door velen verantwoordelijk gehouden voor de moord, maar hij ontkent alle betrokkenheid.

De Saoedische autoriteiten hebben 21 mannen opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op Khashoggi. Elf van hen zijn voorgeleid. De openbaar aanklager in Saoedi-Arabië heeft de doodstraf geëist tegen vijf van hen. Meer bij Reuters

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.