Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 15 november 2018, 14:24 | 0 reacties, praat mee

Saudi-Arabië wil doodstraf voor teamleden die Khashoggi vermoordden

Een demonstrant draagt een masker van de Saudische kroonprins Bin Salman, tijdens protesten tegen de moord | Erdim Sahin / EPA

De procureur-generaal van Saudi-Arabië die de moord op journalist Jamal Khashoggi onderzoekt, heeft aangekondigd de doodstraf te zullen eisen tegen minstens vijf leden van een speciaal team dat de journalist vermoordde in het consulaat in Istanbul. Volgens de Saudische autoriteiten was het originele doel de journalist te ontvoeren, maar is het team van die opdracht afgeweken.

De Turkse autoriteiten vinden die verklaring ongeloofwaardig, omdat het team onder meer een botzaag had meegebracht. Een van de leden was een forensisch patholoog; hij zou de journalist in stukken hebben gezaagd. De consul-generaal in Turkije blijkt eind oktober het land te hebben verlaten.

Saudie-Arabië ontkent dat de opdracht de journalist te vermoorden van kroonprins Bin Salman afkomstig is. Die goedkeuring zou door iemand in lagere kringen van de regering zijn verleend. Meer bij Washington Post

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.