— donderdag 14 april 2016, 13:20 | 1 reactie, praat mee

Van Exter nieuwe voorzitter Raad voor de Journalistiek

Jos Lammer / Hollandse Hoogte

Journalist Frits van Exter is de nieuwe voorzitter van de Raad voor de Journalistiek. Het bestuur heeft Van Exter, die vorig jaar vertrok als hoofdredacteur bij Vrij Nederland, brengt volgens het bestuur van de Raad "ervaring, gezag en een groot engagement voor de journalistiek" mee.

Na het vertrek van Hans Laroes als voorzitter vervulde Folkert Jensma de rol op interim-basis. Van Exter is momenteel voorzitter van de Stichting Persvrijheidsfonds. Vanwege zijn benoeming tot voorzitter van de Raad voor de Journalistiek zal hij die functie op korte termijn neerleggen.

Van Exter wil als nieuwe voorzitter een bijdrage leveren aan de versterking van het gezag van de Raad: “Goede journalistiek onderscheidt zich ook in de wijze waarop ze verantwoording wil afleggen, klachten serieus neemt en eventuele missers rechtzet. Dat is in de eerste plaats de eigen verantwoordelijkheid van journalisten en media. Maar de Raad biedt de mogelijkheid van een onafhankelijk, zorgvuldig oordeel. Daar kan de journalistiek alleen maar haar voordeel mee doen, ook al weet ik uit eigen ervaring dat zijn oordeel pijnlijk kan zijn.” Meer bij de Raad voor de Journalistiek

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 14 april 2016, 14:54

Goede zaak. Een ware journalist. Hoewel sommige populariteitsmedia zich niks aantrekken van uitspraken van de Raad voor de Journalistiek. Man en paard noemen? Vooral digitale media als TPO en Geen Stijl…

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.