— donderdag 5 november 2015, 10:24 | 1 reactie, praat mee

Laroes definitief weg als voorzitter RvdJ

Het bestuur van de stichting Raad voor de Journalistiek heeft het ontslag van Hans Laroes als voorzitter van de Raad geaccepteerd. Het bestuur betreurt het vertrek, maar zegt zijn keuze te respecteren. Laatste wijziging: 5 november 2015, 12:56

Eerder dit jaar onstond er een conflict tussen de hoofdredactie van het AD en Laroes. Het AD plaatste vraagtekens over de neutraliteit van Laroes als voorzitter. Laroes zou volgens de AD-hoofdredactie niet tegelijkertijd als journalist kunnen optreden die over media bericht én als voorzitter van de Raad voor de Journalistiek. Volgens Laroes kan dat wel, maar in het belang van de Raad gaf hij aan af te willen treden na de vergaderig van 4 november.

Het bestuur zegt grote waardering te hebben voor de manier waarop hij deze functie heeft vervuld. “Hans speelde in zijn termijn als voorzitter een grote rol bij de vernieuwing van de Raad, onder meer door leiding te geven aan het formuleren van een nieuwe Leidraad voor behoorlijke journalistiek.”

De Raad gaat op korte termijn op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Bekijk meer van

RvdJ Hans Laroes Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 5 november 2015, 16:04

Wat een kleinzielige reactie van het AD. Vooral een krant moet open staan voor kritiek. Ook al komt die van de voorzitter van de Raad voor de Journalistiek.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.