training eu starters

— maandag 19 februari 2018, 10:12 | 0 reacties, praat mee

Twitter wil regels omtrent misbruik van identiteit herzien

Twitter wil regels omtrent het misbruiken van de identiteit herzien. Dat meldt het bedrijf nadat vorige week duidelijk werd dat na de schietpartij op de middelbare school in Florida neptweets van journalisten werden geretweet uit naam van de journalisten. Laatste wijziging: 19 februari 2018, 10:26

Steeds als journaliste Alex Harris via Twitter contact zocht met leerlingen van die school waren er mensen die zeiden dat de leerlingen geen contact moesten maken omdat ze een racist was. Neptweets die rondgingen van Harris betroffen het verzoek om foto’s van de gedode lichamen en of de schutter wit was.

Het is moeilijk in te schatten wat het effect is geweest op haar verslag van de schietpartij, maar ze denkt wel dat het effect had. “Ik denk dat het echt een verschil heeft gemaakt voor sommige mensen die ik heb bereikt”, zei ze. Er werd op een gegeven moment zelfs geld geboden om er voor te zorgen dat een slachtoffer met een concurrerend medium ging praten.

Op Harris had het in ieder geval duidelijk effect. Ze heeft niet eerder zo’n online misbruik ervaren: duizenden mentions en persoonlijke berichten met verschrikkelijke racistische en grafische doodbedreigingen. Ook op Facebook had ze er last van.

Volgens de Twitterregels is het verboden om iemand kwaadwillig na te bootsen en de identiteit te misbruiken om anderen te misleiden, verwarren of bedriegen. Twitter kan dan wel diverse acties ondernemen, meldt Buzzfeed, maar als de hele discussie over nepnieuws in binnen- en buitenland (I) en (II) iets duidelijk maakt is het wel dat het voor sociale mediaplatformen een moeilijk probleem is.

Jack Dorsey, directeur van Twitter heeft laten weten de kwestie te onderzoeken en hij heeft ook aangegeven een oplossing voor dit probleem te willen vinden.

Meer bij Buzzfeed

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.