— vrijdag 12 december 2014, 11:48

Twitter blokkeert zonder pardon journalist

Twitter heeft het Twitter-account van de Californische journalist Darwin BondGraham tijdelijk geblokkeerd. Reden was het publiceren door BondGraham van een document dat hij via de Californische variant van de Wob had verkregen. Hierin stond het kantoortelefoonnummer van Claire Lovell, een medewerker van een door de Californische politie ingehuurd IT-bedrijf. Volgens Lovell was dit een privacyschending, omdat dat nummer is doorgeschakeld naar haar privénummer. Zij verzocht BondGraham dan ook het gewraakte document van Twitter te verwijderen. Omdat een kantoornummer volgens DaveGraham openbare informatie is, besloot de journalist hier geen gehoor aan te geven. Kort daarop werd zijn Twitter-account geblokkeerd. Pas na protesten werd het account na een paar uur en zonder excuses door Twitter gedeblokkeerd. Het IT-bedrijf distantieerde zich later van het blokkeringsverzoek en gaf toe dat het een privéactie van een medewerker was.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.