— donderdag 31 oktober 2019, 08:48 | 0 reacties, praat mee

Twitter verbiedt vanaf nu álle politieke advertenties

Twitter-topman Jack Dorsey doet politieke advertenties vanaf november in de ban | Toby Melville / Reuters

Twitter-topman Jack Dorsey heeft aangekondigd dat het bedrijf álle politieke advertenties van het platform weert. Volgens Dorsey moeten politieke boodschappen het op eigen kracht redden, niet geholpen door een ruim budget.

Het verbod op politieke advertenties begint op 22 november aanstaande. Het besluit staat in schril contrast met het besluit van Facebook om politieke (aanvals)advertenties te laten staan en zelfs buiten reguliere inhoudelijke factchecking te houden.

Met de Amerikaanse verkiezingen op de horizon voor volgend jaar en bewijzen van manipulatie en buitenlandse inmenging bij de verkiezingen van 2016, zeggen sociale media er nu alles aan te doen om het verspreiden van desinformatie te voorkomen.

Dorsey legde gisteren in een Twitter-draadje de besluitvorming toe:

Het besluit is gemengd ontvangen: Democratische presidentskandidaten prezen de stap, de organisatie achter Trumps nieuwe gooi naar het presidentschap zien er onnodige obstakels in. De man achter Trumps herverkiezingscampagne Brad Parscale noemt de stap tegenover Reuters “een poging om conservatieve geluiden te verstommen”.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.