— dinsdag 1 september 2015, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe datawet in Rusland in werking

equinix

In Rusland treedt vandaag een nieuwe, strenge datawet in werking, waardoor internetbedrijven vanaf dat moment alle data van Russische gebruikers op servers in Rusland moeten zetten. Maar volgens The Wall Street Journal hebben Amerikaanse bedrijven als Facebook, Google en Twitter nog tot januari de tijd om aan de nieuwe regels te voldoen, want er wordt niet eerder dan januari 2016 gecontroleerd of de bedrijven zich ook aan de nieuwe wet houden.

“We begrijpen dat het voor multinationals, met kantoren over de hele wereld, even duurt voordat er beslissingen kunnen worden genomen”, aldus woordvoerder Vadim Ampelonski van de Russische telecomwaakhond Roskomnadzor. De drie bedrijven zijn vooralsnog niet van plan om nieuwe datacentra te openen in Rusland of hebben de Russische telecomwaakhond nog niet laten weten of zij aan de nieuwe wet zullen voldoen.

Volgens Rusland zijn de regels nodig om de privacy van de Russen te verzekeren, maar critici menen dat het een mogelijkheid is voor de Russische overheid om via een achterdeur toezicht te houden. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Twitter Rusland Google Facebook

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.