— maandag 13 augustus 2018, 08:42 | 0 reacties, praat mee

Twitter geeft openheid van zaken na ophef over complotdenker Jones

© Sascha Steinbach / EPA

The New York Times is door Twitter uitgenodigd om te kijken hoe het social mediabedrijf beleidsregels opstelt om het voor gebruikers veiliger te maken. Twitter ligt onder vuur nadat vorige week bekend werd dat het bedrijf geen content van complottheoriedenker Alex Jones en diens bedrijf Infowars zal verbieden.

Vorige week besloten diverse grote bedrijven content van Jones te verwijderen, omdat het richtlijnen zou overtreden. Twitter deed daar niet aan mee, maar zit wel duidelijk met de situatie in zijn maag. Vooral omdat volgens critici en sommige Twitter-medewerkers er wel degelijk sprake zou zijn van het overtreden van Twitters richtlijnen.

The New York Times woonde een uur durende vergadering bij van Jack Dorsey, de directeur van Twitter, met achttien collega’s, inclusief die van het zogeheten veiligheidsteam. Twitter vroeg de krant wel de leden van het veiligheidsteam anoniem te houden, uit angst om een doelwit te worden van internettrollen. De discussie ging al snel over hoe je de site van ‘ontmenselijkende’ spraak kan ontdoen, zelfs als de regels van Twitter niet geschonden worden. Je mag bij Twitter bijvoorbeeld geen directe bedreigingen van geweld en haatzaaiende taal plaatsen, maar het plaatsen van misleidende of verkeerde informatie is niet verboden. Wat betreft die ontmenselijkende spraak, daar wordt binnen het bedrijf nu meer aandacht aan geschonken. Meer bij The New York Times

Bekijk meer van

Twitter Jack Dorsey InfoWars

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.