banner festival 23

— donderdag 21 april 2022, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Trump niet boos uit interview met Piers Morgan weggelopen; geschoven met uitspraken

Piers Morgan | Alamy Limited

De Britse interviewer Piers Morgan heeft een nieuw programma op Murdoch-zender Talk TV, met daarin als eerste gast Donald Trump. Promotionele videos voor het interview, dat komende maandag wordt uitgezonden, deden voorkomen alsof Trump woedend de set verliet na vragen over de verloren verkiezingen. Dat lijkt enkel zo, door manipulatief snijwerk. Laatste wijziging: 21 april 2022, 09:28

“Dit is een trieste poging om president Trump te gebruiken in een poging de carrière van een mislukte tv-presentator weer op te starten”, aldus Trumps pr-manager Taylor Budowich tegenover NBC News. Nadat Morgan met ruzie vertrok bij zijn vorige baan, kreeg hij een nieuwe show bij Talk TV.

In de teaser-clips rond het interview horen we Trump eisen dat de camera uit moet, terwijl hij uit zijn stoel lijkt te zijn opgestaan, kort na een vraag over de verkiezingen van 2020. Verder vallen er woorden als “oneerlijk” en wordt geïnsinueerd dat Trump vragen van Morgan over “de eerlijk verlopen en verloren verkiezingen” niet bevallen.

Uit ruwe audio die het Trump-kamp aan NBC News heeft geleverd zou blijken dat het woord oneerlijk werd gebruikt omdat Morgan meerdere keren via “nog één vraag” toch nog een lijstje vervolgvragen stelde. Het interview liep daarom uit richting een uur. Het verliep volgens de ruwe audio echter zonder emotionele uitbarstingen.

Trump en Morgan lachten en bedankten elkaar voor een prettig interview. Trump zegt op een gegeven moment wel dat de camera uit moet, maar die zin lijkt in de promotionele clips dus naar voren gehaald.

Op klachten van Trumps zoon Donald Junior houdt Morgan vol dat er van deceptie geen sprake is en hij enkel lessen gebruikt hoe Celebrity Apprentice indertijd werd gepromoot. Celebrity Apprentice met Donald Trump liep tussen 2008-2015 en maakte de vastgoedontwikkelaar bekend bij een groot publiek.

Bekijk meer van

Trump Piers Morgan

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.