banner festival 23

— donderdag 21 oktober 2021, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Oud-president Trump lanceert Twitter-kloon Truth Social

De dienst Truth Social werkt voorlopig met een wachtlijst en is vanaf volgende maand op uitnodiging beschikbaar. | TMTG

UPDATE Nadat oud-president Trump eerder dit jaar van sociale media werd geweerd, beloofde hij snel met zijn eigen mediaplatform te komen. In 2022 moet het gebeuren: Trump wil dan Truth Social officieel lanceren, een Twitter-kloon waar elk bericht een 'truth' heet. De eerste blunder met het platform is al binnen. Laatste wijziging: 21 oktober 2021, 14:13

Alle grote sociale media verbanden de oud-president als als straf voor het opstoken van zijn aanhangers rondom de Amerikaanse verkiezingsuitslag. Dat leidde op 6 januari tot een bestorming van het Capitool-regeringsbouw.

In de tijd na zijn zogeheten deplatforming probeerde Trump via de rechter beslissingen te laten terugdraaien. Daarnaast lanceerde Trump een soort blog From the Desk of Donald J. Trump, die door gebrek aan toeloop na een maand weer werd opgeheven.

Naast Truth Social lanceert Trump via het nieuwe bedrijf Trump Media and Technology Group (TMTG) een streamingdienst met ‘niet-woke’ programmering. Eind november start Truth Social met een soft launch, waarbij de eerste gebruikers op uitnodiging kunnen inschrijven.

Dat zijn voorlopig alleen gebruikers van Apple-hardware. In 2022 moet de dienst voor een breder publiek openen.

CNBC wijst op een interessante passage in de gebruiksregels: wie inschrijft verliest het recht ooit een class-action rechtszaak tegen TMTG te beginnen. Dat is een groepsvordering, waarbij meerdere consumenten zich verenigen en samen optrekken.

Journalist Mikael Thalen ontdekte een methode om al accounts aan te maken, ondanks de wachtlijst. Het lukte Thalen om een account te openen met schermnaam @donaldtrump. De door hem gebruikte inschrijfmethode is inmiddels geblokkeerd.

 

Bekijk meer van

Truth Social Trump

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.