Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— vrijdag 17 september 2021, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Piers Morgan krijgt nieuwe talkshow en column

Piers Morgan achter de desk bij Good Morning Britain - © Shutterstock

De Britse presentator Piers Morgan krijgt een eigen talkshow bij de nieuw op te richten tv-zender talkTV. Daarnaast krijgt hij een tweewekelijkse column in de Amerikaanse krant New York Post en de Britse tabloid The Sun. Laatste wijziging: 17 september 2021, 09:02

Dat maakte mediabedrijf News UK, een dochterbedrijf van het door mediamagnaat Rupert Murdoch opgerichte News Corp, donderdag bekend. Morgan wordt genoemd als de grootste naam die zich tot nu toe aan talkTV heeft verbonden. Zijn nieuwe talkshow wordt doordeweeks ‘s avonds uitgezonden in de Verenigde Staten, Australië en in het Verenigd Koninkrijk.

Morgan werkte sinds 2014 als presentator voor het programma Good Morning Britain. Eerder dit jaar kwam hij in opspraak, nadat hij stelde dat hij niet geloofde dat actrice Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins Harry, suïcidale gedachten had. Ruim 57.000 mensen dienden daarop een klacht in bij de Britse mediawaakhond Ofcom. Die pleitte Morgan begin september vrij. Ten tijde van de ophef vertrok Morgan bij zijn werkgever ITV.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.