word actief nvj klein

— dinsdag 8 september 2020, 15:30 | 0 reacties, praat mee

Trump kan vraag journalist niet verstaan door mondkapje

Trump tijdens een persbijeenkomst naar aanleiding van het coronavirus - © Mandel Ngan

Het dragen van een mondkapje komt de verstaanbaarheid kennelijk niet ten goede. Dat ondervond Jeff Mason, correspondent voor het Witte Huis bij Reuters, tijdens een persconferentie. Volgens Trump kon Mason het mondkapje maar beter afdoen. Laatste wijziging: 8 september 2020, 15:48

Mason, die zich door het dragen van een mondkapje keurig aan de maatregelen hield, werd halverwege zijn vraag onderbroken door de POTUS. ‘Je moet ‘m afdoen. Gewoon afdoen,’ interrumpeerde Trump.

Mason was dit geenszins van plan, maar bood aan om wat harder te praten. Daarop reageerde Trump: ‘Als je je mondkapje niet af doet, lijkt het alsof je mompelt. Het zou dus een stuk makkelijker zijn als je ‘m afzet.’ De president vroeg ook nog hoe ver de journalist van hem verwijderd stond. De afstand tussen de POTUS en Mason was wellicht meer dan anderhalve meter, maar de aanwezige journalisten stonden een stuk dichter op elkaar.

Mason bleef dan ook onwrikbaar in zijn beslissing het mondkapje op te houden. Hij bood nogmaals aan wat harder te praten. ‘Is dit beter?’, riep hij.

Dat vond de president inderdaad beter en hij liet Mason zijn vraag afmaken. Toen een andere journalist, zónder mondkapje, op een later moment een vraag stelde, kon Trump het niet nalaten hier nog een opmerking over te maken : ‘Je klinkt zo duidelijk, in tegenstelling tot al die anderen die weigeren hun mondkapje af te zetten.’ Meer bij Fox News/HuffPost

Lees ook:
Facebook verwijdert voor het eerst misleidend Trump-bericht rond coronavirus
Axios-interviewer legt Trump vuur na aan de schenen in scherp interview
Ook tijdens de coronacrisis: continue aanval op de vrije pers door Trump

Bekijk meer van

VS Trump

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.