persveilig seminar

— donderdag 6 augustus 2020, 09:17 | 0 reacties, praat mee

Facebook verwijdert voor het eerst misleidend Trump-bericht rond coronavirus

Trump hield gisteren een persconferentie over zijn prestaties in de strijd tegen coronavirus | AFP

Facebook heeft - voor het eerst - actief ingegrepen in de tijdlijn van de Amerikaanse president. Een video die Trump deelde waarin werd gesteld dat kinderen "praktisch immuun" zijn voor coronavirus werd door Facebook verwijderd. Laatste wijziging: 6 augustus 2020, 09:19

De video, afkomstig van Fox News, werd op Twitter gedeeld door het campagneteam rond Trumps herverkiezing. Ook daar werd de video weggehaald. Kinderen krijgen over het algemeen mildere klachten, maar kunnen wel degelijk ziek zijn en het virus verspreiden.

Dat Facebook nu ingrijpt is dus voor het eerst, al werd eerder een advertentie van de Trump-campagne verwijderd, omdat er nazi-symboliek in werd gebruikt. De afstandelijke houding terwijl andere sociale media berichten van Trump verborgen of van een waarschuwing voorzagen, kwam topman Zuckerberg op kritiek te staan.

Zijn verdediging dat Facebook niet ‘de scheidrechter van de waarheid’ moet spelen werd door eigen werknemers en burgerrechtenbewegingen als hol en laf afgedaan.

De Washington Post meldt dat van bijna een kwart miljoen kinderen in de Verenigde Staten is vastgesteld dat ze coronavirus hebben opgelopen. Zes kinderen overleden en bijna 300 liepen een zeldzame ontstekingsziekte op, die aan covid-19 wordt gelinkt.

Bekijk meer van

Trump corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.