word studentlid

— vrijdag 22 oktober 2021, 11:39 | 0 reacties, praat mee

Vervolging Trump-adviseur en campagnechef Steve Bannon stap dichterbij

Vervolging Trump-adviseur en campagnechef Steve Bannon stap dichterbij
© Steve Helber / AP

Steve Bannon, de voormalige campagnechef en vertrouweling van oud-president Donald Trump, kan strafrechtelijk worden vervolgd omdat hij weigert mee te werken aan een onderzoek naar de bestorming van het Capitool in januari. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een resolutie goedgekeurd die Steve Bannon beschuldigt van minachting van het Congres.

De stemming maakt de weg vrij om Bannon gerechtelijk te vervolgen. De minister van Justitie moet daarover besluiten. Op minachting van het Congres staat een straf van maximaal een jaar cel en 100.000 dollar boete.

Bannon, oud-voorzitter en voormalig hoofdredacteur van het rechtse nieuwsplatform Breitbart News Network, gaf geen gehoor aan een dagvaarding. Hij werd opgeroepen om te getuigen voor de commissie die de bestorming van het Capitool op 6 januari onderzoekt.

In een brief aan het Congres schreef de commissie die onderzoek doet naar de bestorming dat Bannon voor de bestorming al uitlatingen in het openbaar deed, waardoor het leek alsof hij meer wist over het aanstaande geweld.

Bannon wil zich niet uitlaten over zijn gesprekken met de toenmalige president en over zijn rol in de aanloop van de bestorming. Het zou vallen onder een presidentieel geheimhoudingsprivilege. Meer bij Reuters / NOS

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.