Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 4 augustus 2020, 10:41 | 0 reacties, praat mee

Axios-interviewer legt Trump vuur na aan de schenen in scherp interview

Het half uur durende interview besloeg een keur aan onderwerpen, van corona tot Epstein | HBO Axios

De Amerikaanse president Trump heeft zich onlangs buiten z'n comfortzone begeven en liet zich interviewen voor Axios, het actualiteitenprogramma van betaalzender HBO. Interviewer Jonathan Swan ontlokte Trump de nodige opmerkelijke uitspraken.

Meestal vindt Trump sympathieke Fox News-presentatoren tegenover zich (al zit daar ook stilaan de klad in, red.) maar Swan was niet van plan op eenzelfde wijze softball te spelen.

Toen Trump wilde aantonen hoe veel beter de Verenigde Staten presteert in de aanpak van het coronavirus wees Swan op het belang van eerlijke vergelijkingen in statistieken.

Op 17 juli overleed politicus John Lewis, al sinds de jaren zestig voorvechter voor burgerrechten. Lewis demonstreerde niet zelden met gevaar voor eigen leven en raakte meerdere keren ernstig gewond. In 1963 was Lewis een van de organisatoren van de protestmars in Washington, waar Martin Luther King zijn I have a dream-toespraak hield.

Swan vroeg de president hoe hij denkt dat de geschiedenis Lewis zal herinneren:

Naast de bovenstaande highlights komen onder meer de vermeende betalingen van Rusland aan Taliban-strijders voor gerichte aanvallen op Amerikaanse soldaten aan bod. Fake news, aldus Trump, die het onderwerp verder niet met de Russische president heeft besproken.

Andere belangwekkende thema’s zijn stemmen per post, de Black Lives Matter-beweging en de inzet van zwaarbewapende politie tegen demonstranten, die soms worden opgepakt door vermomde federale agenten die zich voorafgaand aan de arrestatie niet identificeren.

“Weet je waarom ze onherkenbaar zijn? Deze terroristen, deze antifa-types, die lui zijn onruststokers en als ze de naam van een agent zien, zoeken ze uit waar hij woont en jagen z’n familie angst aan”, aldus Trump.

HBO biedt het hele interview integraal op YouTube aan.

Bekijk meer van

Trump HBO Axios

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.