NVJ compleet lid

— donderdag 21 maart 2024, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Mascha de Rooij naar De Rijdende Rechter, Yassine Boutayeb naar de Volkskrant en NRC-hoofdredactie uitgebreid

Transfer Thursday: Mascha de Rooij naar De Rijdende Rechter, Yassine Boutayeb naar de Volkskrant en NRC-hoofdredactie uitgebreid
Mascha de Rooij en mr. John Reid | Elvin Boer / Omroep MAX

NRC heeft twee nieuwe leden toegevoegd aan de hoofdredactie. Maarten Bastiaens maakte zijn debuut bij L1 Nieuws en Tom Roggen is overgestapt van EenVandaag naar Omroep Flevoland. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 21 maart 2024, 15:53

L1-verslaggever Maarten Bastiaens heeft zijn debuut gemaakt als presentator van het programma L1 Nieuws. “Een fantastische uitdaging, maar bovenal een mooie kans. Grote dank aan L1”, schrijft Bastiaens op LinkedIn.

Yassine Boutayeb is begonnen als full-time redacteur bij de Volkskrant. Hij plugt op LinkedIn zijn eerste verhaal, over het verbod aan waterbedrijven om huishoudens met kinderen af te sluiten - ook in geval van wanbetaling. De staat en de waterbedrijven schenden kinderrechten als dat toch gebeurt, bericht Boutayeb. Hij is van plan meer mooie en belangrijke verhalen te maken.

EenVandaag-redacteur Tom Roggen is deze week overgestapt naar Omroep Flevoland, waar hij verslaggever wordt. Roggen was bijna twee jaar redacteur voor NieuwsTrend, een vast onderdeel van de uitzending van EenVandaag, waarin het nieuws van de dag wordt geduid.

Mascha de Rooij is de nieuwe presentatrice van het programma De Rijdende Rechter, meldt Omroep MAX. De Rooij (40) neemt het stokje over van Jetske van den Elsen, die het programma vijftien jaar lang presenteerde en in januari haar vertrek aankondigde. “Ik heb veel zin in om dit mooie programma te presenteren en samen te werken met mr. John Reid.” De Rijdende Rechter verhuisde vorig jaar december van de KRO-NCRV naar Omroep MAX.

Rosa Uijtewaal stapt binnen NRC over van de regioredactie Utrecht/Flevoland naar de politieke redactie, meldt ze op Twitter/X.

Nog meer NRC-nieuws: Brussel-correspondent Clara van de Wiel en onderzoeksjournalist Lucas Brouwers treden toe tot de hoofdredactie van NRC. NRC krijgt hiermee een vijfkoppige leiding, samen met de huidige adjunct-hoofdredacteuren Melle Garschagen en Sandra Smallenburg.

Nieuwe stap in je loopbaan of ken je iemand die een transfer maakt? Laat het Villamedia weten. Mail de redactie via redactie@villamedia.nl. Vermeld in de subjectregel dat het om een transfer gaat.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.