persveilig seminar

— donderdag 28 juli 2022, 11:43 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Maaike Timmerman vervangt Sven Kockelmann en Arianne Mantel vertrekt bij De Telegraaf

Redacties en het Mediapark raken steeds leger nu de zomer in al haar hevigheid los is gebarsten. Maar de 'transfermarkt' staat alles behalve stil. Met deze week: een zomerse vervanger van Sven Kockelmann op NPO Radio 1 en opnieuw verlaat een boegbeeld De Telegraaf. Dit en meer in deze Transfer Thursday. Laatste wijziging: 29 juli 2022, 08:58

Na ruim tien jaar bij DPG Media in verschillende functies - bij de Gelderlander, het AD en NU.nl - vertrekt ‘woonredacteur’ Stefan ten Teije. Ten Teije verlaat de journalistiek, maar ook weer niet helemaal.  Hij begint als redacteur bij Smartocto - de ‘tool’ die op menig redactie, Villamedia incluis, gebruikt wordt om verkeer op de website te meten. ‘De ambitie is om wereldwijd journalisten met Smartocto te laten werken. Dit is dus voorlopig mijn laatste post in het Nederlands, want ik krijg een internationale (Engelstalige) functie’, schrijft Ten Tije op LinkedIn. Zoek je nog een baan? Ten Teije’s functie bij NU.nl en het AD komt vrij bij zijn vertrek.

Kirsten Westrik, de presentator van het tv-programma 112 Vandaag op RTL 5 verruilt de televisie voor de radio, in ieder geval voor de zomer. Ze is te horen als nieuwslezer in het ochtendprogramma ‘Mattie en Marieke’ op Q Music, het radiostation dat zich sinds enige tijd marktleider mag noemen. ‘Annemarie Rozing vervangen, tsja, dat is een opgave’, verwijst ze naar de reguliere nieuwslezer van het programma Mattie & Marieke. ‘Maar hey, we gaan het gewoon proberen en Kai sleept me er ongetwijfeld doorheen.’ Ook bij spelletjes zal Westrik te horen zijn. ‘En nu maar hopen dat ik wakker word van de wekker om 04.00 uur!’, schrijft ze op Instagram.

Na ruim dertig jaar neemt Arianne Mantel, (medische) zorgverslaggever bij De Telegraaf, afscheid van De T., meldt ze op Twitter. Mantel neemt tevens afscheid van de journalistiek. In september begint ze als woordvoerder bij de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). ‘Er volgen nog een paar artikelen van mijn hand in deze te gekke krant!’, schrijft Mantel. Voordat ze van start gaat als woordvoerder, volgt eerst nog een zomervakantie.

Maaike Timmerman, een van de presentatoren van het tv-programma ‘Goedemorgen Nederland’ van omroep WNL op NPO 1 heeft ook een leuk zomerbaantje - het tv-programma keert pas na de zomer weer terug op NPO 1. ‘We moeten praten’, schrijft ze op Instagram. Voor twee weken vervangt Timmerman Sven Kockelmann, die geniet van een welverdiende vakantie, in zijn interviewradioprogramma ‘1 op 1’.

Oud-wielrenner Maarten Ducrot heeft zijn afscheid aangekondigd als commentator bij NOS Sport. Na de Tour de France van deze zomer zal hij volgend jaar nog eenmaal de Amstel Gold Race becommentariëren. Daarna is het mooi geweest. Ducrot kondigde zijn vertrek live op televisie aan. Er zijn volgens hem zóveel persmensen actief rond wielerkoersen dat renners nauwelijks meer de tijd hebben om alle media te woord te staan. ‘Dat gedrang, daar pas ik niet meer in. Misschien word ik te oud’, zei Ducrot (64). Hij begon in 2004 als wiellercommentator bij de NOS.

Na een carrière als freelance journalist (onder meer voor de KRO-NCRV en het ANP) is Thomas de Man begonnen als ‘redacteur Arbeidsmarkt’ bij de Nederlandstalige afdeling van LinkedIn. ‘Jullie mogen bijdragen verwachten (updates, artikelen, nieuwsbrieven) die je carrière vooruithelpen’, schrijft hij  op - je verwacht het niet - LinkedIn. Nu De Man middenin zijn inwerkperiode zit, deelt hij ook tips hoe je zélf de ‘onboarding’ het beste doorkomt.

Bij NRC gaat Jamila Meischke aan de slag als Afrikaredacteur. Ze begon vijf maanden geleden op de buitenlandredactie van de krant en was eerder freelancer voor NRC. Meischke werkte voorheen bij een bedrijf in Ghana en was stagiair op de economieredactie van Trouw. Haar nieuwe functie trapte Meischke af met een artikel over de rol van Rusland in Afrika.

Na veel consultancy functies binnen en buiten de journalistiek begint Stephan Alspeer per 1 september als leidinggevende aan het genre amusement en cultuur bij de NPO. ‘Ik kijk uit om samen met mijn prachtige team de volgende fase in te gaan. Om nieuwe en bestaande makers ruimte te geven om keer op keer in te spelen op de behoefte van ons, het publiek’, schrijft Alspeer.

Maak jij ook een transfer binnen de journalistiek of ken je iemand die dat doet? Villamedia ontvangt graag tips via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’ of tag ons op social media.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.