NVJ compleet lid

— maandag 18 maart 2024, 13:08 | 0 reacties, praat mee

Clara van de Wiel en Lucas Brouwers treden toe tot hoofdredactie NRC

Clara van de Wiel en Lucas Brouwers treden toe tot hoofdredactie NRC
© Harold Versteeg

Brussel-correspondent Clara van de Wiel en onderzoeksjournalist Lucas Brouwers treden toe tot de hoofdredactie van NRC, meldt de krant. NRC krijgt hiermee een vijfkoppige leiding, samen met de huidige adjunct-hoofdredacteuren Melle Garschagen en Sandra Smallenburg. Laatste wijziging: 18 maart 2024, 13:21

Van de Wiel werkte eerder op de binnenlandredactie en de Haagse redactie van NRC. Zij zal de Europese verkiezingen op 6 juni nog verslaan vanuit Brussel en op een later moment in de hoofdredactie plaatsnemen. Ze won, samen met Hugo Logtenberg, in 2020 de journalistieke prijs De Tegel (categorie achtergrond) voor hun onderzoek naar het grensoverschrijdende gedrag van ‘hoogleraar B.’ bij de Universiteit van Amsterdam.

Voordat Brouwers in 2022 tot de onderzoeksredactie toetrad werkte hij op de wetenschapsredactie, eerst als redacteur en tijdens de coronaperiode als chef. Hij ontwikkelde onder meer de podcast Onbehaarde Apen, die hij presenteerde. Ook is hij NRC’s bordspellenrecensent. Hij begint op 15 april als adjunct-hoofdredacteur.

Brouwers en Van de Wiel zullen afwisselend de nieuwscoördinatie op zich nemen, samen met Melle Garschagen. Deze drie zullen ook de innovatie bij NRC onder handen nemen. Garschagen wordt plaatsvervangend hoofdredacteur, Smallenburg doet financiën en personeelszaken.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.