training eu starters

— donderdag 13 april 2023, 11:19 | 0 reacties, praat mee

Hilde Tholen vertrekt bij Ouders van Nu en Playboy heeft een nieuwe hoofdredacteur

Niek Stolker is de nieuwe hoofdredacteur van Playboy. - © Paul Tolenaar

Ruim tien jaar geleden stond Hilde Tholen zwanger in Ouders van Nu. Niet veel later werd ze hoofdredacteur. Maar nu is het tijd voor iets anders, vindt ze. En na zeven jaar heeft de Playboy een nieuwe hoofdredacteur. Dit en nog veel meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 14 april 2023, 17:29

Youri Buis treedt per direct in dienst bij Omroep P&M, de lokale omroep van de gemeente Peel en Maas. ‘Na 3,5 jaar stage en vrijwilligerswerk is het tijd om me op vaste basis in te zetten voor de lokale nieuwsvoorziening in Peel en Maas, Beesel én Horst aan de Maas’, schrijft hij.

Deze week begon Jacobien van der Kleij met haar eerste ‘echte baan’ bij RTL Nieuws. Na een stage bij het radioprogramma Bureau Buitenland van de VPRO begint ze een paar deuren verderop op het Mediapark bij RTL als buitenlandredacteur, met een focus op Franstalig Afrika.

Na vijf jaar neemt Britte Kramer afscheid van de Rotterdamsae editie van In de Buurt van DPG Media. Na een freelance loopbaan als journalist en redacteur voor ELLE, ELLEgirl, Glamcult en I Love Fake gaat ze nu opnieuw aan de slag als freelancer. ‘Het laatste jaar werkte ik als contentspecialist voor alle indebuurtlocaties. Heel leuk en leerzaam, maar ik miste toch de vrijheid van het opschrijven van al die andere mooie verhalen die op straat liggen. Verhalen die niet per se over een bedrijf of over Rotterdam gaan’, zo licht ze haar keuze toe op LinkedIn.

Niek Stolker is de nieuwe hoofdredacteur van Playboy, waarbij hij na zeven jaar de rol van Maarten Bloem opvolgt. Stolker en Playboy zijn geen onbekenden van elkaar. Hij schrijft al sinds 2012 voor het blad en was de laatste jaren ook actief als chef-redacteur en hoofdredacteur a.i. Eerder werkte Stolker voor Panorama, Nieuwe Revu en HP/De Tijd. ‘Een droombaan. Eind jaren tachtig vond ik Playboy al het mooiste blad van Nederland, en dat gevoel is nooit veranderd’, zegt Stolker in een persbericht van de uitgever. In oktober van dit jaar bestaat het blad veertig jaar in Nederland, een jubileum dat de redactie ‘groots wil gaan vieren’.

Voor Iwan van Duren is het tijd voor een nieuwe stap. Met ‘pijn in het hart’ neemt hij afscheid van voetbaltijdschrift VI. ‘Niet zomaar een werkgever. Niks zo mooi als dat al je dromen, die je als kind had uit te zien komen. Dat gebeurde mij. Met dank aan veel anderen. Bijna een kwart eeuw mocht ik als voetbaljournalist namens mijn favoriete blad de wereld rond.’ Maar na al die tijd begon het toch te kriebelen, en zet hij zijn loopbaan voort als freelancer, schrijft hij. ‘Ik ben dus vrij om nieuwe avonturen aan te gaan. Ik heb intussen met veel plezier al twee keer ja gezegd tegen prachtige nieuwe projecten, waar ik echt heel erg veel zin in heb.’

Ook voor Hilde Tholen is het tijd voor iets nieuws. Ze stond ruim tien jaar geleden zwanger in Ouders van Nu en werd niet veel later de hoofdredacteur van het blad. ‘Inmiddels ben ik de luiers definitief ontgroeid en toe aan een nieuwe uitdaging. Deze heb ik gevonden als Design en content expert bij ABN AMRO, waar ik half mei aan de slag ga’, schrijft ze.

Nieuwe baan of ken je iemand die een overstap maakt binnen of buiten de journalistiek? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. “Transfer”.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.