training eu starters

— donderdag 6 oktober 2022, 11:12 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: de jeugddroom van Thom Schelstraete komt uit en ‘aan alles komt een einde’ voor Jelmer Luimstra

© Roos Koole/ANP

Niets is mooier dan je grote jeugddroom in vervulling te laten gaan. Dat geldt tenmiste voor Thom Schelstraete, die voor RTL Nieuws aan de slag is gegaan als correspondent in Zuidoost-Azië, met het Thaise Bangkok als standplaats. En Jelmer Luimstra neemt afscheid van MT/Sprout. Dit en nog veel meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia wekelijks de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 31 oktober 2022, 11:11

RTL Z en RTL Nieuws hebben een opvolger gevonden voor Karin Husslage, die overstapt naar de NOS. Per 1 oktober wordt haar functie overgenomen door Maaike Homan.

Na twee jaar neemt Harm Ede Botje weer afscheid van NU.nl. Hij wil zich weer storten op het onderzoek. “Tja, ik ben 57 jaar en bedacht dat ik de komende tien jaar toch het liefste grote onderzoeksverhalen wil maken. Daar krijg ik bij FTM alle ruimte voor”, zei hij eerder tegen Villamedia.

Per 1 oktober is de overstap van Auke van Eijsden van het Nederlands Dagblad naar Trouw definitief. En daarbij hoort een nieuw e-mailadres.

Mirjam Liefbroer heeft een nieuwe functie gekregen binnen het Algemeen Dagblad. “Daar ligt-ie dan, ‘mijn’ allerlaatste krant bij AD Rivierenland. Na ruim een jaar gaat er na vandaag een streep door mijn avontuur in regio Rivierenland”, schrijft Liefbroer. “Ik ga terug naar de plek waar ik eerder al een tijd voor mocht freelancen, maar waar ik nu voor het eggie aan de slag ga: het AD in Amersfoort. Dat maakt me - zoals bij ieder afscheid - een tikkie weemoedig. Want de overgang naar een nieuwe werkplek betekent niet alleen dat ik fijne collega’s (die mijn bureau vanochtend vol plakten met inspirational quotes), maar ook een prachtig gebied en een waardevol netwerk achter mij moet laten. ” 

De jeugddroom van Thom Schelstraete komt uit. We kunnen er veel woorden aan vuil maken, maar hij legt het zelf uit in een video:

Presentator Leonie ter Braak maakt de overstap van SBS 6 naar RTL. Ter Braak was een van de gezichten van de talkshow ‘HLF8’ en was voorheen te zien bij de publieke omroep WNL. Het is nog onduidelijk welke programma’s Ter Braak gaat presenteren voor RTL.

Erik de Zwart keert weer terug naar de radio. Vanaf januari presenteert hij voor Omroep MAX op NPO Radio 5 Top 40 Hitdossier, waarin hij in het verleden van de bekende hitlijst duikt. “Ik heb al een tijdje warmgedraaid bij Omroep MAX, dat vond ik geweldig om te doen”, zegt De Zwart tegen NU.nl.

Deze week is Stan Putman begonnen als nieuwscoördinator op de buitenlandredactie van de Volkskrant. “begonnen als nieuwscoördinator op de buitenlandredactie van de Volkskrant. Samen met mijn collega Marjolein van de Water geef ik leiding aan een enorme club slimme, creatieve en gezellige redacteuren en correspondenten. Ik buig me over de verslaggeving op de korte termijn (grofweg de site van vandaag en de krant van morgen), Marjolein ontfermt zich over de lange termijn en grote thema’s”, schrijft hij op LinkedIn. Daarmee komt er ook een einde aan zijn freelancebestaan.

“Aan alles komt een einde”, zo begint Jelmer Luimstra zijn verhaal. “Na vijf jaar als journalist voor MT/Sprout te hebben gewerkt ga ik dé club van de ‘startups, scaleups en de incidentele f*ckups’ verlaten. Vanaf november treed ik in dienst als redacteur bij Business Insider Nederland.” In de loop der jaren schreef bij elkaar opgeteld zo’n 1.100 artikelen voor MT/Sprout.

Elodie Harreman vertrekt bij EenVandaag, maar ook weer niet helemaal. “De afgelopen drie maanden werkte ik als televisieredacteur bij EenVandaag en wat heb ik het leuk gehad. Afgelopen donderdag was het officieel mijn laatste dag… … maar gelukkig kom ik snel weer terug! Vanaf november zal ik namelijk werken als online redacteur bij EenVandaag. Ik heb er ontzettend veel zin in en ben blij dat ik nog wat langer op deze mooie plek zal werken!”, schrijft ze.

Maak jij een nieuwe stap in je journalistieke loopbaan of ken je iemand die dat doet? Tip de redactie van Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. “Transfer”.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.