banner festival 23

— donderdag 21 juli 2022, 08:00 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: versterking voor de politieke redactie van Trouw en een nieuw gezicht bij EditieNL

De luwte van de zomer komt ons tegemoet, maar de 'transfermarkt' in de journalistiek staat allesbehalve stil. Zo verruilt Haags verslaggever Auke van Eijsden het Nederlands Dagblad voor Trouw en heeft magazine &C een nieuwe columnist gestrikt. Laatste wijziging: 21 juli 2022, 09:59

‘De politieke redactie van Trouw versterkt zich na de zomer met de man die tijdens het 1-april-debat vorig jaar zijn mobiele telefoon van de perstribune de zaal in liet flikkeren. De dagen van de dubbele spaties in onze krant zijn geteld’, schrijft Christoph Schmidt, politiek verslaggever van Trouw, over de nieuwe aanwinst van de redactie.

‘Vanaf oktober ga ik aan de slag op de politieke redactie van Trouw. Formeel inderdaad als sr. smartphonesmijter en spatienazi, maar ik zal ook weleens een berichtje tikken’, laat Auke van Eijsden, die overstapt van het Nederlands Dagblad, weten. Van Eijsden begon in 2015 bij de krant als stagiair op de binnenlandredactie van het Nederlands Dagblad (ND), en bleef daarna op dezelfde redactie plakken. Sinds 2020 volgt hij de Haagse politiek voor het ND.

Daniel Godinho Veiga (1990) is de nieuwe aanwinst van actualiteitenprogramma EditieNL op RTL 4. Na de zomer zal hij een aantal dagen per week het televisieprogramma presenteren. Godinho Veiga is nu nog te zien als presentator van ‘Oost Vandaag’, het nieuwsprogramma van regionale publieke omroep RTV Oost en is eén van de gezichten van NOS Journaal Regio. Hij neemt de rol over van Robbie Kammeijer, die na het pensioen van Jan de Hoop het Ontbijtnieuws op RTL 4 gaat presenteren. ‘Daniel is half Braziliaans en woont samen met zijn verloofde Mirjam en kat Zaza in Zwolle’, laat EditieNL weten.

Bij ‘de buren’ op het Mediapark, de NOS, is Giselle van Cann benoemd als hoofdredacteur van NOS Nieuws - de overkoepelende organisatie van de diverse onderdelen van de NOS. Van Cann volgt Marcel Gelauff op, die per 1 september na elf jaar het hoofdredacteurschap neerlegt.

Van Cann begon in 1992 bij het Financieele Dagblad en waar ze in diverse functies werkte. In 2008 maakte ze de overstap naar de NOS, waar ze onder meer adjunct-hoofdredacteur was. VanCann is - sinds de oprichting van de NOS en haar voorgangers - de eerste vrouw in deze positie.

Het magazine &C van presentator Chantal Janzen heeft een nieuwe columnist aangetrokken. Hila Noorzai (1992) zal vanaf augustus maandelijks een column schrijven voor het magazine. Noorzai was eerder presentator bij QMusic en was deelnemer aan Wie is de Mol.

Naast haar column is ze momenteel te zien en te horen bij EenVandaag (AVROTROS) op NPO 1 en NPO Radio 1. Als zesjarige vluchtte Noorzai met haar ouders vanuit Afghanistan naar Nederland. Eerder verruilde ze haar woonplaats Schiedam voor Amsterdam om zich op het werken in de media te storten.

Bij RTV Noord is Nina Nomden benoemd tot nieuwe directeur. Nomden is afkomstig van bouwbedrijf Geveke Bouw & Ontwikkeling maar werkte ook voor onder meer bij SBS. Ze was tussen 2018 en 2021 vice-voorzitter van RTV Noords Raad van Toezicht. Nomden volgt Pieter Sijpersma op, die al enige tijd interim-directeur bij RTV Noord was. Na Nomdens aantreden blijft hij interim-hoofdredacteur.

En Just Vervaart wordt ‘100% datajournalist’ voor Bureau Regio, het journalistieke samenwerkingsverband tussen de 13 regionale omroepen en de NOS. ‘Ik ga 2 dagen per week aan de slag voor Bureau Regio en landelijke dataverhalen voor de regio maken. De andere 2 dagen mag ik deel uit maken van de research afdeling van Omroep Gelderland’, schrijft Vervaart. ‘Exact twee jaar geleden besloot ik tijdens de zomervakantie dat er iets moest veranderen. Het managen van mensen en projecten bracht me niet meer het plezier in mijn werk dat ik nodig heb om op maandag mijn bed uit te komen. Ik wilde terug naar de inhoud. Een combinatie van journalistiek en data leek me het meest logisch.’

Maak jij ook een transfer binnen de journalistiek of ken je iemand die dat doet? Villamedia ontvangt graag tips via o.v.v. ‘Transfer’ of tag ons op social media.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.