Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— woensdag 5 oktober 2022, 08:52 | 0 reacties, praat mee

Leonie ter Braak stapt over van SBS 6 naar RTL

© Jeroen Jumelet/ANP

Presentator Leonie ter Braak maakt de overstap van SBS 6 naar RTL. Dat bevestigt de omroep aan het AD. Ter Braak was een van de gezichten van de talkshow 'HLF8' en was voorheen te zien bij de publieke omroep WNL. Laatste wijziging: 6 oktober 2022, 11:29

Sinds vorig seizoen is Ter Braak één van de gezichten van de vooravondtalkshow HLF8, nadat Johnny de Mol zich in april tijdelijk terugtrok. Ter Braak was in 2020 één van de deelnemers van Wie Is De Mol. Bij SBS 6 was Ter Braak ook één van de vaste sidekicks in de talkshow Vandaag Inside. Daarnaast presenteerde Ter Braak voor SBS 6 de programma’s Uit het leven gegrepen, Kinderen kopen een huis en Cupido Ofzo. Ze stapt per 1 januari over. Volgens RTL Nieuws is ze nog “in gesprek” met RTL over welke programma’s ze gaat presenteren bij RTL.

De overstap van Ter Braak van SBS 6 naar RTL is opvallend omdat Talpa overgenomen wordt door RTL - tenminste, als de toezichthouder daarmee akkoord gaat.  Ze tekende een driejarig contract bij RTL. Volgens het AD komt Ter Braak “vanzelf” weer terecht bij Talpa, mocht de overname goedgekeurd worden. Bij publieke omroep WNL was Ter Braak in het verleden te zien als presentator van de programma’s Vandaag de dag en Goedemorgen Nederland. Ter Braak begon haar carrière bij de regionale omroep RTV Oost.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.