— maandag 3 oktober 2022, 13:40 | 1 reactie, praat mee

Harm Botje vertrekt naar Follow The Money

Harm Botje - © VN

Onderzoeksjournalist Harm Botje vertrekt na een kleine twee jaar bij NU.nl. Hij wordt redacteur bij Follow The Money. Laatste wijziging: 3 oktober 2022, 21:40

Botje (57) schreef eerder als freelancer enkele verhalen voor het journalistieke onderzoeksplatform en treedt er nu in dienst. Bij NU.nl zorgde hij met een groepje verslaggevers voor meer diepgang in de berichtgeving. Door eigen onderzoeksverhalen en coaching van redacteuren. ‘Er is een flinke verdiepingsslag gemaakt en ik vertrouw er volledig op dat die wordt voortgezet.’

Voor zijn eigen lange termijnonderzoek bleek hij toch te weinig tijd te hebben bij de hectische nieuwsorganisatie die Nu.nl nu eenmaal is. Botje: ‘Tja, ik ben 57 jaar en bedacht dat ik de komende tien jaar toch het liefste grote onderzoeksverhalen wil maken. Daar krijg ik bij FTM alle ruimte voor. Ik ga van een medium met een heel groot bereik naar een platform dat veel kleiner is, dat is even wennen. Maar ik heb er veel zin in.’

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

photopress, 8 oktober 2022, 11:41

Ik wens u veel geluk en vooral veel inspiratie toe bij het vinden van de waarheden en waarom jullie regering aan het handje loopt bij farmacie bedrijven en de leugens om meer vaccinaties te verkopen.
Ga ook eens graven in trust of daar en in welke vorm dan ook geld gestort wordt door farmaceutische bedrijven aan ambtenaren en zij die deel uitmaakte van uw regering.
En voor al waar die miljarden die in Europeesche samenwerking zijn uitgegeven t.b.v corona en de daar bij behorende wurgcontracten..
Probeer eens deze wurgcontracten bovenwater te krijgen en je zal verbaasd staan over de omvang van misschien wel het grootste corruptie schandaal van deze eeuw.
Helaas lieten uw toekomstige collega’s het afweten in het verleden toen ik mijn bevindingen aan hen voorlag.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.