basis naar compleet

— donderdag 4 november 2021, 15:29 | 0 reacties, praat mee

Tijdelijke combifunctie voor Pieter Sijpersma bij RTV Noord

© Kees van de Veen / ANP

Pieter Sijpersma is de tijdelijke opvolger van Gijs Lensink als directeur van RTV Noord. Sijpersma was al waarnemend hoofdredacteur van de regionale omroep.

Lensink stapte 1 oktober op. Hij gaf aan na tien jaar ruimte te willen maken voor een opvolger, mede door de onrust die is ontstaan na een intern veranderingsproces waarbij werkwijze en bedrijfscultuur centraal staan. 

Met zijn aanstelling als waarnemend hoofdredacteur eerder dit jaar vervangt hij Mischa van den Berg, die momenteel ziek thuis zit. Van den Berg meldde zich ziek nadat een deel van het bedrijf zich openlijk afzette tegen een intern veranderingsproces met betrekking tot de journalistieke en organisatorische koers.

Sijpersma heeft van de Raad van Toezicht een duidelijke opdracht meegekregen: zorg voor rust in de organisatie en breng in kaart wat de omroep nodig heeft om er weer bovenop te komen. Hij is aangesteld voor een periode van zes maanden.

Volgens Rein Swart, voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) zijn er alleen maar voordelen van deze combifunctie: “Daardoor kan hij breder kijken dan alleen de redacties. Hij kan de totale organisatie nu in kaart brengen. Dat zorgt voor overzicht en hopelijk ook rust. We merken dat Pieter goed ligt bij het personeel. Hij heeft het vertrouwen gekregen en ervoor gezorgd dat het personeel er weer vertrouwen in heeft dat het goed komt.” Meer bij RTV Noord

Lees ook:
Wat is er aan de hand bij de regionale omroepen? Bij AT5, RTV Noord en L1 is het al een tijdlang hommeles (1 september 2021)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.