Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 19 januari 2017, 09:30 | 0 reacties, praat mee

Regionale omroepen bedanken voor debat na inhoudelijke bemoeienis

Premier Mark Rutte en commissaris van de Koning Jacques Tichelaar tijdens het Bevrijdingsfestival 2014 | Bart Maat / ANP

Omrop Fryslân, RTV Drenthe en RTV Noord, die op 8 februari een lijsttrekkersdebat zouden verzorgen, hebben hun medewerking opgezegd. De regionale omroepen willen na bemoeienis door de Drentse Commissaris van de Koning (CdK) Jacques Tichelaar en organisator Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) geen verantwoordelijkheid meer dragen voor de inhoud, bericht de Leeuwarder Courant.

De omroepen wilden dat er in het debat aandacht was voor onderwerpen als de ontevreden kiezer en asielbeleid, maar SNN wilde dat niet. Ook de selectie van partijen die aan het debat mochten meedoen was onderwerp van discussie. 50Plus stond op de lijst van de omroepen, maar Tichelaar noemde die deelname onbespreekbaar.

De omroepen zenden het debat wel uit, maar leveren geen presentatoren. Ferry Mingelen zal het debat nu alleen voeren. Meer bij Leeuwarder Courant

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.