word studentlid

— vrijdag 2 juli 2021, 08:19 | 0 reacties, praat mee

Personeel RTV Noord uit zorgen over journalistieke en organisatorische koers

Personeel RTV Noord uit zorgen over journalistieke en organisatorische koers
Een busje van het programma Expeditie Grunnen van RTV Noord. - © ANP / Hollandse Hoogte / Venema Media

Een groep van zeventig medewerkers van RTV Noord staat niet achter de nieuwe koers van hun omroep. Ze stellen zich ernstig zorgen te maken over zowel de journalistieke als organisatorische koers. Laatste wijziging: 2 juli 2021, 10:30

Volgens de medewerkers is er in toenemende mate een angstcultuur ontstaan op de werkvloer, die voortvloeit uit het gedwongen vertrek van een aantal medewerkers. Dat stellen ze in een brandbrief die ze gestuurd hebben aan de ondernemingsraad (OR), meldt Dagblad van het Noorden.

De onrust treft ook hoofdredacteur Mischa van den Berg, blijkt uit een brief die hij volgens Dagblad van het Noorden schreef aan het personeel. “Ik zit helemaal kapot en moet op de een of andere manier zien rust in mijn hoofd en lichaam te krijgen. Het is een fysieke reactie op een stresssituatie die ik nog niet eerder ervaren heb.”

Directeur Gijs Lensink van RTV Noord wil niet ingaan op de crisis. Wais Shirbaz, omroepsecretaris bij de NVJ, spreekt van een zeer zorgelijke situatie. “Een journalist moet zich op de werkvloer honderd procent veilig kunnen voelen, in alle opzichten. Dat moet altijd zo zijn, maar nu is dat belangrijker dan ooit tevoren vanwege de toenemende bedreigingen van buiten.”

Uit gesprekken die Shirbaz de afgelopen dagen voerde met NVJ-leden bij RTV Noord, blijkt dat zij zich al een tijdje zorgen maken over de uitgezette koers en de houding van het management naar het personeel. “Dat de zorgen van journalisten terecht zijn blijkt ook uit het feit dat een vaste columnist vorige week vanwege zijn kritische column over management per direct werd ontslagen.” Shirbaz zal op korte termijn met de directie van de regionale omroep in gesprek gaan.

Bekijk meer van

RTV Noord

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.