word studentlid

— woensdag 23 juni 2021, 09:24 | 0 reacties, praat mee

Gemeenteraad Groningen keurt intimidatie Sikkom-journalist af

Gemeenteraad Groningen keurt intimidatie Sikkom-journalist af

De bijna volledige gemeenteraad van Groningen keurt de intimidatie door vastgoedondernemer Han Vos jegens Sikkom-journalist Willem Groeneveld af. Enkel de PVV steunde niet de oproep richting het college om zich uit te spreken en in te grijpen. Dat meldt RTV Noord. Laatste wijziging: 23 juni 2021, 09:30

Groeneveld schreef onlangs een kritisch artikel over Havos Vastgoed. Het bedrijf zou verschillende fietsen hebben meegenomen bij een aantal studentenwoningen. Daarop werden zo’n twintig fietsen voor de woning van de Sikkom-journalist geplaatst. Ook zou het privéadres en het telefoonnummer van Groeneveld openbaar zijn gemaakt. Groenveld en NDC Mediagroep deden vervolgens aangifte van intimidatie en bedreiging.

Twee dagen later stond de dochter van vastgoedondernemer Han Vos op de stoep met een bloemetje en een fles wijn. De actie was bedoeld om de journalist te feliciteren omdat hij zaterdag jarig was. Ook was een accordeonist aanwezig die ‘Lang zal ze leven’ speelde en er was iemand die alles filmde.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.