— woensdag 23 juni 2021, 09:24 | 0 reacties, praat mee

Gemeenteraad Groningen keurt intimidatie Sikkom-journalist af

De bijna volledige gemeenteraad van Groningen keurt de intimidatie door vastgoedondernemer Han Vos jegens Sikkom-journalist Willem Groeneveld af. Enkel de PVV steunde niet de oproep richting het college om zich uit te spreken en in te grijpen. Dat meldt RTV Noord.

Groeneveld schreef onlangs een kritisch artikel over Havos Vastgoed. Het bedrijf zou verschillende fietsen hebben meegenomen bij een aantal studentenwoningen. Daarop werden zo’n twintig fietsen voor de woning van de Sikkom-journalist geplaatst. Ook zou het privéadres en het telefoonnummer van Groeneveld openbaar zijn gemaakt. Groenveld en NDC Mediagroep deden vervolgens aangifte van intimidatie en bedreiging.

Twee dagen later stond de dochter van vastgoedondernemer Han Vos op de stoep met een bloemetje en een fles wijn. De actie was bedoeld om de journalist te feliciteren omdat hij zaterdag jarig was. Ook was een accordeonist aanwezig die ‘Lang zal ze leven’ speelde en er was iemand die alles filmde.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.