training eu starters

— maandag 28 september 2015, 09:35 | 0 reacties, praat mee

Strafrechtelijk onderzoek naar fotograaf van Van der Graaf-foto

De fotograaf die Volkert van der Graaf op de gevoelige plaat vastlegde, Ferry de Kok, wordt strafrechtelijk onderzocht door het Openbaar Ministerie. Hij zou collega-fotografen hebben bedreigd, zo meldt onderzoeksprogramma Argos. Laatste wijziging: 28 september 2015, 10:09

Advocaat Stijn Franken meldde woensdag aan de Volkskrant dat er afspraken zijn gemaakt met de overheid over de eerste foto van Volkert van der Graaf na diens vrijlating op 17 juni 2014. Volgens de advocaat is door de overheid gevraagd of hij de fotograaf wilde regelen voor de foto. Dat werd Ferry de Kok.

Argos deed lange tijd onderzoek naar de fotograaf. De politie bevestigde tegen hen dat er in 2013 meerdere meldingen binnenkwamen bij politie Amsterdam-Amstelland van fotografen die fysiek zou hebben bedreigd of hebben geïntimideerd. De politie heeft een zogeheten aantekening van de mishandeling en de bedreiging gemaakt. Dat is een beschrijving van het voorval zonder de naam van de aangever. Een andere fotograaf deed dit jaar wel aangifte tegen De K. Hij verklaart dat hij dit voorjaar is mishandeld door de fotograaf.

De Kok zegt tegen Argos dat hij op de hoogte is van de aangifte. Hij stelt dat het incident betrof waarbij iemand hem begon te trappen.

Ondanks de aangifte kreeg De Kok wel toestemming van de overheid om de omstreden foto van Volkert van der Graaf te maken.

Advocaat van Van der Graaf, Stijn Franken, laat Argos weten dat hij geen enkele aanwijzing heeft kunnen vinden dat de diensten voor het maken van de foto op de hoogte waren van de naam van de fotograaf.

Minister Van der Steur geeft als het goed is vandaag uitleg aan de Tweede Kamer over de fotokwestie.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.