— maandag 9 september 2013, 09:35

‘NSA kan alle smartphones hacken’

De Amerikaanse veiligheidsdienst NSA heeft toegang tot gebruikersgegevens van bijna alle types smartphones. Het gaat om het inzien van bijvoorbeeld contactlijsten, sms-verkeer en zelfs locatie van de eigenaar. Dat meldt Der Spiegel op basis van geheime informatie die het kon inzien. Vorige week werd al bekend dat de NSA en de Britse GCHQ versleutelde e-mails en bijvoorbeeld beveiligde betalingen en medische gegevens op internet kunnen hacken. In de documenten beschrijven de geheime diensten dat ze werkgroepen hebben opgericht die de beveiliging van iPhones, Blackberry’s en Android-apparaten kunnen kraken. Het e-mail-systeem van Blackberry werd altijd als niet te kraken omschreven. De NSA zou niet op grote schaal informatie verzamelen, maar de methode inzetten om individuen af te tappen.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.