— dinsdag 9 april 2019, 10:03 | 0 reacties, praat mee

Slob: regionale omroepen deze kabinetsperiode buiten schot

Cameraploegen rondom minister Slob, na een debat in de Tweede Kamer | Bart Maat / ANP

Regionale omroepen hoeven deze kabinetsperiode geen nieuwe bezuinigingen te vrezen. "Dat was iets van het vorige kabinet", aldus minister Slob bij een werkbezoek aan Omroep West.

De NOS meldt dat Slob alle dertien regionale omroepen heeft bezocht. Omroep West was de laatste waar de mediaminister langsging.

Slob heeft de afgelopen tijd het belang van regionale omroepen steeds benadrukt. In 2017 gaf Slob al aan dat inkomstendalingen bij de landelijke publieke omroep wat hem betreft de regionale omroepen niet mocht raken.

Er is geld vrijgemaakt voor meer regionale onderzoeksjournalistiek en Slob wil dat regionale en lokale omroepen meer samenwerken en maakte geld vrij voor pilots met ‘regiovensters’. Zulke experimenten brachten uitgevers er toe in februari aan de bel te trekken: zij vrezen marktverstorende gevolgen van nieuw regionaal aanbod.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.