— maandag 19 oktober 2015, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Provincie: positie regionale journalistiek Brabant versterken

Lex van Lieshout / ANP

Provinciale Staten beloven zich actief in te zetten om de positie van de regionale omroep en regionale journalistiek in Brabant te versterken. Alle fracties behalve VVD en PVV stemden voor de motie, die was ingediend door de SP en de PvdA. De provincie sprak zich vrijdag ook uit tegen de forse bezuinigingen die de regionale Omroep Brabant boven het hoofd hangen.

De dertien regionale omroepen moeten gezamenlijk zeventien miljoen euro bezuinigen, staat in het regeerakkoord. Als dit plan van staatssecretaris Sander Dekker wordt overgenomen, sneuvelen in totaal 150 tot 180 banen.

De provincie wijst erop dat regionale media belangrijk zijn voor het behoud en de ontwikkeling van de Brabantse identiteit en cultuur. “Zij berichten als enige over de normale provinciale aangelegenheden. Ze zijn zo een informatiebron en bieden een platform aan de provinciale politiek.” Meer bij Omroep Brabant

Bekijk meer van

regionale journalistiek

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.