Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— maandag 6 juni 2016, 13:12 | 0 reacties, praat mee

Raad van Toezicht nieuwe Regionale Publieke Omroep benoemd

Lex van Lieshout / ANP

Rein van der Kluit wordt de eerste voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting Regionale Publieke Omroep (RPO), de nieuwe organisatie van de Regionale Publieke Omroep in Nederland. Babette Aalberts, Daniëlle Jansen Heijtmajer, Maria Henneman en Roeland Stekelenburg zijn de overige bestuursleden. Laatste wijziging: 9 juni 2016, 13:17

Met de benoeming van de Raad van Toezicht is de RPO officieel van start gegaan. De RPO wordt verantwoordelijk voor centraal beheer van personeel, financiën en techniek van de dertien regionale omroepen. De nieuwe structuur moet ook de opgelegde bezuiniging van 17 miljoen euro per 2017 ten dele opvangen.

De nieuwe structuur van de Regionale Publieke Omroep is mede gebaseerd op een plan van de huidige 13 regionale omroepen en moet leiden tot een sterkere publieke regionale journalistiek, een slagvaardigere regionale publieke omroep en meer gezamenlijkheid in het uitvoeren van de regionale publieke taak.

Staatssecretaris Dekker zegt in een persbericht: “Met de oprichting van de RPO zetten we een belangrijke stap naar een slagvaardigere regionale omroep. De 13 bestaande regionale omroepen bundelen hun krachten zodat ze maximaal kunnen focussen op waar het echt om gaat: het maken van goede journalistieke producties in het hart van de regio.”

De eerste taak van de Raad van toezicht is een kwartiermaker aanstellen die de concessieaanvraag en de begroting 2017 - met de bezuiniging van 17 miljoen euro - gaat voorbereiden. Meer bij Rijksoverheid

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.