— maandag 10 februari 2020, 08:22 | 0 reacties, praat mee

Slechtere resultaten voor Sanoma in 2019

© Ramon van Flymen / ANP

Sanoma Nederland sluit 2019 af met een lagere omzet en een daling van de winst, blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf bekend heeft gemaakt. Sanoma haalde vorig jaar een omzet van 368 miljoen euro. In 2018 was dat nog 424 miljoen.

Afgelopen december werd bekend dat de Nederlandse media-activiteiten voor 460 miljoen euro worden verkocht aan het Belgische DPG Media. Sanoma boekte een afschrijving van 105 miljoen gerelateerd aan de verkoop van zijn Nederlandse bladen. De deal met DPG moet dit jaar rondkomen, mits er goedkeuring komt van de mededingingswaakhond Autoriteit Markt en Consument (ACM). Die onderzoekt nog welke gevolgen de overname heeft voor freelance journalisten.

Sanoma gaat de opbrengst van de verkoop gebruiken om zijn schulden te verminderen en aankopen op het gebied van educatie. Naast de Finse media-activiteiten richt het zich op de educatieve divisie Sanoma Learning. Met die twee divisies in Finland haalde Sanoma in 2019 een omzet van 913,3 miljoen euro, twee procent meer dan in 2018. Sanoma’s winst bedroeg 63 miljoen, 13 procent minder dan in 2018.

Susan Duinhoven, de Nederlandse bestuursvoorzitter van Sanoma, noemt de ontwikkelingen van het afgelopen jaar een “succesvolle transformatie” (.pdf).

Bekijk meer van

Sanoma Nederland Sanoma

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.