— donderdag 12 april 2018, 17:08 | 1 reactie, praat mee

Nieuwe lector Yael de Haan (SvJ) gaat zich richten op onderzoek naar journalistiek onderwijs

© Yael de Haan

UPDATE Yael de Haan is de nieuwe lector van het Lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek van de School voor Journalistiek (SvJ) in Utrecht. Zij volgt Piet Bakker, die onlangs met pensioen ging. Nieuwe onderzoeksplannen zijn er volop: ze gaat zich mede richten op onderzoek naar journalistiek onderwijs. Laatste wijziging: 12 april 2018, 19:11

De Haan is geen onbekende van de SvJ. Zij is al sinds 2012 als senior onderzoeker aan de SvJ verbonden en vormde de afgelopen vijf jaar een team met Piet Bakker. Ze heeft onderzoeken afgerond naar de productie en consumptie van nieuwsvisualisaties, mediaverantwoording en nieuwe vormen van journalistiek onderwijs. Momenteel leidt zij het onderzoeksproject ‘Immersieve journalistiek en het betrokken publiek’ en is ze betrokken bij onderzoeken naar online verificatie van journalistieke bronnen en naar de nieuwe rol van journalistiek docenten. Daarnaast is zij bij de School voor Journalistiek afgelopen jaren projectleider geweest van het nieuwe curriculum. “Als lector probeer je altijd onderzoek te doen naar wat direct toepasbaar is in het onderwijs.”

De onderzoeken van Piet Bakker, waar ook De Haan aan meewerkt, lopen nog tot 2019, maar daarna komt er volgens Yael de Haan bijvoorbeeld meer onderzoek naar journalistiek onderwijs.“Daar begint de journalistiek.” En omdat de ontwikkelingen zo snel gaan is het interessant “om te zien wat de nieuwe rol is van docenten journalistiek en hoe je kunt samenwerken met andere opleidingen.”

Bekijk meer van

Yael de Haan SvJ Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Eduard Bekker, 12 april 2018, 17:24

‘Nieuwe lector aan de SvJ in Utrecht gaat zich richten op journalistiek onderwijs’
Was het de afgelopen jaren dan zo slecht gesteld op de opvolger van de oude SvdJ, dat er geen journalistiek onderwijs meer werd gegeven???

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.