— woensdag 14 januari 2015, 09:13 | 1 reactie, praat mee

Margriet Brandsma docent Windesheim

Journaliste Margriet Brandsma (veertig jaar actief in dagbladen en op radio en tv) wordt docent aan de opleiding Journalistiek bij Windesheim in Zwolle. Brandsma was onder meer twintig jaar correspondent bij de NOS en gaat vooral les geven aan eerstejaarsstudenten. In 2014 stopte Brandsma bij de NOS om zich op het schrijverschap te kunnen richten. Ze had al een aantal keren gastcolleges gegeven en wilde volgens eigen zeggen iets met "haar berg aan journalistieke ervaring". Brandsma: "Het vak is erg in beweging. Er zit nog veel toekomst in het vak. Maar waar we heen gaan is nog niet zo duidelijk. Als je voor dit vak kiest, kies je niet voor volstrekte zekerheid van een vaste baan op een redactie. Ik verwacht dan ook dat ik ga werken met gemotiveerde studenten."

Praat mee

1 reactie

Luc, 14 januari 2015, 10:13

Gemotiveerde studenten? Als aan het eind van de studie je toekomst blijkt te bestaan uit een gang naar de Sociale Dienst? “Er zit nog veel toekomst in het vak”, zegt Margriet, terwijl bij HDC Media, Wegener, NDC, etc nieuwe ontslagrondes zijn aangekondigd,gaten op redacties worden opgevuld met stagiairs en volunteers die niks kosten, en tarieven voor freelancers almaar verder dalen. We gaan het nog beleven dat ze geld mee moeten nemen om hun stuk geplaatst te krijgen.
Misschien kan over de toekomst die Margriet zegt te zien, eens een diepgaande discussie worden gevoerd.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.