Smartocto userneeds

— woensdag 14 januari 2015, 09:13 | 1 reactie, praat mee

Margriet Brandsma docent Windesheim

Journaliste Margriet Brandsma (veertig jaar actief in dagbladen en op radio en tv) wordt docent aan de opleiding Journalistiek bij Windesheim in Zwolle. Brandsma was onder meer twintig jaar correspondent bij de NOS en gaat vooral les geven aan eerstejaarsstudenten. In 2014 stopte Brandsma bij de NOS om zich op het schrijverschap te kunnen richten. Ze had al een aantal keren gastcolleges gegeven en wilde volgens eigen zeggen iets met "haar berg aan journalistieke ervaring". Brandsma: "Het vak is erg in beweging. Er zit nog veel toekomst in het vak. Maar waar we heen gaan is nog niet zo duidelijk. Als je voor dit vak kiest, kies je niet voor volstrekte zekerheid van een vaste baan op een redactie. Ik verwacht dan ook dat ik ga werken met gemotiveerde studenten." Laatste wijziging: 14 januari 2015, 09:32

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Luc, 14 januari 2015, 10:13

Gemotiveerde studenten? Als aan het eind van de studie je toekomst blijkt te bestaan uit een gang naar de Sociale Dienst? “Er zit nog veel toekomst in het vak”, zegt Margriet, terwijl bij HDC Media, Wegener, NDC, etc nieuwe ontslagrondes zijn aangekondigd,gaten op redacties worden opgevuld met stagiairs en volunteers die niks kosten, en tarieven voor freelancers almaar verder dalen. We gaan het nog beleven dat ze geld mee moeten nemen om hun stuk geplaatst te krijgen.
Misschien kan over de toekomst die Margriet zegt te zien, eens een diepgaande discussie worden gevoerd.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.