Jodal

— vrijdag 25 september 2015, 10:36 | 0 reacties, praat mee

Brouwers volgt Smit op als hoogleraar Journalistiek

Bart Brouwers is benoemd tot hoogleraar Journalistiek aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen. Dat heeft de universiteit bekendgemaakt. Als hoogleraar wordt Brouwers samen met collega-hoogleraar prof.dr. Marcel Broersma verantwoordelijk voor de master die de afdeling Journalistiek aanbiedt voor Nederlandse en internationale studenten, de minor Journalism Studies en voor de nieuwe bacheloropleiding Media Studies. Laatste wijziging: 25 september 2015, 10:53

Brouwers: “Heel soms valt je iets ten deel waar je nooit naar hebt gezocht maar dat desondanks zeer welkom is. Zo voelt het hoogleraarschap. Ik kijk ernaar uit in deze rol de studenten niet alleen vanuit mijn ervaring maar ook vanuit modern journalistiek ondernemerschap te kunnen begeleiden tijdens hun opleiding. Vier speerpunten zullen daarbij de komende tijd zichtbaar worden: het kweken van een journalistieke houding, het belang van specialisatie, ondernemerschap en de alles overheersende rol van het online speelveld. Daarmee probeer ik de lijn vast te houden die mijn voorganger Jeroen Smit heeft neergezet, maar tegelijk kijk ik er erg naar uit om samen met Marcel Broersma en zijn team de opleidingen verder te ontwikkelen.”

Brouwers heeft een veelzijdige staat van dienst. Hij was onder meer hoofdredacteur van Dagblad De Limburger en Sp!ts, hij stond aan de wieg van de hyperlokale nieuwssite dichtbij.nl en was hoofd business development voor de Telegraaf Media Groep. Daarnaast schreef hij boeken en was hij lid van onder meer de Raad voor de Journalistiek, de commissie-Brinkman, visitatiecommissies voor HBO communicatie en het bestuur van Kim, Forum voor reflectie op journalistiek. Ook zit hij in de beroepenveldcommissie van Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Momenteel is Brouwers media-ondernemer. Hij is mede-eigenaar van het Eindhovense journalistieke platform e52.

Bekijk meer van

Jeroen Brouwers Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.